ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 50 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj, la un miting și un marș de protest împotriva proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie, scrie Agerpres.

„Încercăm, prin acest protest, să le prezentăm părinților unele aspecte ilegale din proiectul de lege a vaccinării obligatorii, anume faptul că este încălcat dreptul persoanei de a dispune de ea însăși, dreptul părinților de a decide pentru propriii copii. În prospectul fiecărui vaccin sunt trecute niște reacții adverse, care nu sunt cunoscute și nu sunt prezentate suficient părinților și publicului larg. Trebuie ca părintele să decidă informat în privința copiilor săi”, a declarat unul dintre participanții la protest, Cristina Ganea.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca și apoi au pornit într-un marș prin zona centrală a orașului.

Ei au purtat pancarte cu mesajele „Vaccinarea obligatorie, ilegală, abuzivă, neconstituțională”, „Refuz vaccinarea obligatorie”, „Copiii noștri nu sunt cobaii voștri”.

Oamenii s-au adunat în Piața Unirii în urma apelurilor lansate pe rețelele de socializare. "Sperăm că la protest vor fi minim 200 de persoane, protestăm împotriva abuzului numit Proiectul vaccinurilor obligatorii pentru copii și adulți. Poate participa oricine este pro sau contra vaccinurilor, dar anti-obligativitate. Niciun act medical nu poate fi și nu are voie să devină vreodată obligatoriu", se preciza în apelul respectiv.

Protestul a fost autorizat de primărie.