Peste 50 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj, la un miting și un marș de protest împotriva proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie, scrie Agerpres.

„Încercăm, prin acest protest, să le prezentăm părinților unele aspecte ilegale din proiectul de lege a vaccinării obligatorii, anume faptul că este încălcat dreptul persoanei de a dispune de ea însăși, dreptul părinților de a decide pentru propriii copii. În prospectul fiecărui vaccin sunt trecute niște reacții adverse, care nu sunt cunoscute și nu sunt prezentate suficient părinților și publicului larg. Trebuie ca părintele să decidă informat în privința copiilor săi”, a declarat unul dintre participanții la protest, Cristina Ganea.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca și apoi au pornit într-un marș prin zona centrală a orașului.

Ei au purtat pancarte cu mesajele „Vaccinarea obligatorie, ilegală, abuzivă, neconstituțională”, „Refuz vaccinarea obligatorie”, „Copiii noștri nu sunt cobaii voștri”.

Oamenii s-au adunat în Piața Unirii în urma apelurilor lansate pe rețelele de socializare. "Sperăm că la protest vor fi minim 200 de persoane, protestăm împotriva abuzului numit Proiectul vaccinurilor obligatorii pentru copii și adulți. Poate participa oricine este pro sau contra vaccinurilor, dar anti-obligativitate. Niciun act medical nu poate fi și nu are voie să devină vreodată obligatoriu", se preciza în apelul respectiv.

Protestul a fost autorizat de primărie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews