ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de polițiști din Massachusetts și-au înaintat demisiile înainte de termenul limită pentru a se conforma cu mandatul de vaccinare obligatoriu al statului, scrie Epoch Times.

"Mulți dintre acești polițiști se vor întoarce la departamentele lor anterioare de poliție municipală din cadrul statului, care permit testarea regulată”, a declarat președintele Asociației Poliției de Stat din Massachusetts, Michael Cherven, într-o declarație. "Până în prezent, zeci de polițiști și-au depus deja actele de demisie.

"De-a lungul pandemiei, am fost în prima linie pentru a-i proteja pe cetățenii din Massachusetts și nu numai", a adăugat el. "Pur și simplu, tot ceea ce ce cerem sunt aceleași drepturi de bază pe care nenumărate alte departamente le-au oferit angajaților”.

Acțiunea vine în contextul în care un judecător al Curții Superioare din Massachusetts a respins cererea sindicatului de a amâna mandatul de vaccinare, care intră în vigoare la 17 octombrie. Se acordă scutiri, în baza unui ordin emis de biroul guvernatorului, celor care solicită scutiri religioase sau medicale pentru vaccin.

"Suntem dezamăgiți de decizia judecătoarei; cu toate acestea, îi respectăm decizia", a declarat Cherven. "Este regretabil că [guvernatorul Charlie Baker] și echipa sa au ales să impună unul dintre cele mai stricte mandate de vaccinare din țară, fără alternative rezonabile."

Asociația Poliției de Stat din Massachusetts a intentat recent un proces, afirmând că termenul limită de 17 octombrie ar cauza polițiștilor "daune ireparabile" și a solicitat mai mult timp pentru a "negocia termenii și condițiile de angajare". De asemenea, aceștia au încercat să obțină ca polițiștii care nu sunt vaccinați să se supună în schimb testării periodice COVID-19 și să poarte o mască la locul de muncă.

Dar judecătorul, judecătorul Jackie Cowin, judecător asociat al Curții Superioare din comitatul Suffolk, a declarat că amânarea mandatului de vaccinare nu ar servi interesului public.

"Interesul public este, fără îndoială, cel mai bine servit prin oprirea răspândirii virusului, pentru a proteja oamenii de îmbolnăvire, pentru a asigura o ofertă adecvată de servicii medicale și pentru a limita apariția unor noi variante mai mortale ale virusului", potrivit hotărârii sale.

La nivel federal, administrația Biden a emis, la începutul acestei luni, un ordin care impune ca toți lucrătorii și contractorii federali, inclusiv personalul de aplicare a legii, să se vaccineze împotriva COVID-19. Anterior, guvernul federal a stipulat că angajații și contractorii federali care nu au primit vaccinul vor trebui în schimb să poarte măști, să păstreze distanța socială și să se supună unor teste de rutină.

Câțiva zeci de angajați federali, inclusiv membri ai serviciilor secrete americane, au intentat procese împotriva administrației Biden din cauza acestui mandat. Unii au susținut că o infecție anterioară cu COVID-19 ar trebui să-i împiedice să primească vaccinul, în timp ce alții au spus că vaccinurile obligatorii le-ar încălca libertatea religioasă.