ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premiul Nobel pentru Pace pe 2022 le-a fost decernat, vineri, activistului belarus Ales Bialiatski și organizațiilor Memorial din Rusia și Centrul pentru Libertăți Civile din Ucraina, informează Ziare.com.

Printre favoriții presei internaționale din acest an se aflau activista suedeză Greta Thunberg, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, opozantul rus Alexeki Navalnîi, Papa Francisc, opozanta belarusă Svetlana Țihanuskaia sau Organizația Mondială a Sănătății. Mass media globalistă și vedetele ei au pierdut. Nu sunt singurii, lor li se alătură și Mircea Cărtărescu care a pierdut, din nou, Nobelul pentru Literatură.

„Abia mă refăcusem psihic după noul rateu al lui Cărtărescu și vine lovitura de grație: nici Zelenski, nici Greta!...”, a deplâns situația jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.

Laureata Premiului pentru Literatură pe 2022 a fost desemnată scriitoarea franceză Annie Ernaux, „pentru curajul și acuitatea clinică cu care descoperă rădăcinile, înstrăinările și constrângerile colective ale memoriei personale”, a anunțat, joi, Academia Suedeză, potrivit sursei citate.

Ioan T. Morar, mare scriitor și jurnalist român, fost propagandist PCR și abonat ICR, stabilit în Franța după ce a împușcat un post călduț ca consul la Marsilia, a declarat public că nu e de acord cu alegerea Academiei Suedeze: „În opinia mea, Nobelul pentru literatură de anul ăsta este unul dintre cele mai neașteptate și mai jenante.”, a scris el pe site-ul de socializare cu păsărică, Twitter.

Originar din Cuca Măcăii, fostul jurnalistul, poreclit „Biju”, scria în secolul trecut o literatură demnă de Nobel. Păcat că n-a candidat. Iată un exemplu: „În concepția partidului nostru, de realizare a legăturii cu masele, credem că întreg corpul didactic din învățământul superior trebuie să fie preocupat de formarea complexă a personalității studentului, viitor specialist, de formarea lui politică prin menținerea interesului și față de cartea social-politică” (Ioan T. Morar, „Popularitatea și popularizarea cărții social-politice”, „Viața Studențească”, nr. 11, anul XXV, 18 martie 1981, p. 9).

Totuși, nu trebuie să plângă Ioan T. Morar, pentru că FRANKFURTER RUNDSCHAU i-a acordat deja lui Mircea Cărtărescu premiul Nobel pentru PLAGIAT: