ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit în Germania, pentru a participa la Conferința pentru restaurarea Ucrainei, informează Rador.

Zelenski a făcut un anunț în acest sens luni seară, într-un mesaj postat pe contul său de Telegram. În timpul vizitei, președintele ucrainean va purta discuții cu cancelarul Olaf Scholz și cu alți lideri germani.

Conferința privind restaurarea Ucrainei va reuni instituții, companii și organizațiile dispuse să ajute Ucraina.

„În condițiile terorii aeriene rusești, soluțiile urgente pentru industria energetică ucraineană vor fi principala noastră prioritate” – a subliniat președintele Ucrainei.

Zelenski a adăugat că va discuta cu Olaf Scholz despre sprijinul suplimentar pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei, dezvoltarea sistemului de apărare aeriană și producția comună de arme.

„Ne vom coordona pozițiile, înainte de summitul pentru pace, summitul Consiliului European și cel al NATO” – a menționat șeful statului.

În plus, Zelenski se va întâlni cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier și cu președinta Bundestagului, Bärbel Bas și va vizita, de asemenea, o bază militară unde sunt antrenați soldați ucraineni.