ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a discutat cu Larry Fink, șeful executiv al BlackRock Inc. despre efortul de reconstrucție de după război,  în timp ce guvernul său se pregătește să participe luna viitoare la Forumul Economic Mondial de la Davos, potrivit breitbart.

Specialiștii acestei companii ajută deja Ucraina să structureze fondul pentru „reconstrucția statului nostru", a declarat Zelenskiy, care a avut o convorbire video cu Fink în septembrie, în discursul său de seară adresat națiunii. El nu a precizat dacă va participa personal la WEF din 16-20 ianuarie sau dacă va participa virtual.„

Bloomberg relatează că Zelensky a declarat, de asemenea, că a vorbit cu premierul italian Giorgia Meloni și a evocat perspectiva ca Italia să contribuie la consolidarea apărării aeriene a Ucrainei. Zelensky și-a făcut o apariție prin intermediul unei înregistrări video la ultima reuniune, în luna mai, când a comparat țara sa cu Israelul în conversația cu șeful WEF, Klaus Schwab.

Liderul ucrainean i-a spus organizatorului de la Davos că, indiferent ce se întâmplă în conflictul actual, "cu un vecin ca acesta" - și anume Rusia - "orice se poate întâmpla oricând, iar războiul se poate repeta", după cum a relatat Breitbart News. El a cerut apoi adunării să ia în considerare "exemplul Israelului", care se află într-un mediu la fel de ostil - dar care a reușit să se impună ca o economie relativ prosperă, cu o industrie tehnologică înfloritoare, în ciuda existenței unei stări aproape constante de conflict de nivel scăzut, sau chiar mai rău.

Schwab, fondatorul și președintele executiv al WEF, îi salutase anterior pe membri cu salutul: „Viitorul este construit de noi... de o comunitate puternică... ca dumneavoastră,cei de aici, din această sală".

Reuniunea anuală a WEF pentru 2023 va avea loc la Davos, în Klosters, în perioada 16-20 ianuarie.