ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Volodimir Zelenski a cerut sprijinul și susținerea comunității internaționale în timp ce s-a adresat liderilor mondiali în cadrul Forumului Economic Mondial care se desfășoară în orașul elvețian Davos.

„Tragediile depășesc viața. Tirania depășește democrația", a declarat Zelenski la 329 de zile după ce Moscova și-a lansat ofensiva asupra Ucrainei. În acest sens, președintele ucrainean a reamintit că Rusia „a avut nevoie de mai puțin de o secundă pentru a începe războiul", în timp ce „lumea a avut nevoie de zile pentru a reacționa cu primele sancțiuni".
 
Acesta a mustrat excesiv comunitatea internațională pentru că nu este suficient de rapidă și eficientă în ceea ce privește suportul oferit Ucrainei. Prin urmare, acesta a insistat și mai mult cu ocazia Forumului de la Davos.

Zelenski a spus că, în mai multe rânduri, comunitatea internațională a„ezitat" să reacționeze la anumite acte comise de Moscova, cum ar fi ocuparea peninsulei Crimeea. Din acest motiv, liderul ucrainean a subliniat din nou necesitatea de a impune sancțiuni „maxime" împotriva Rusiei, precum și de a izola „total" piața rusă.

Pe lângă sancțiuni, Zelenski a cerut sprijin militar pentru țara sa. În special, liderul ucrainean a cerut „rachete de apărare aeriană și tancuri", arme care, potrivit lui Zelenski, ar trebui furnizate „mai rapid".  

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews