ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Volodimir Zelenski a cerut sprijinul și susținerea comunității internaționale în timp ce s-a adresat liderilor mondiali în cadrul Forumului Economic Mondial care se desfășoară în orașul elvețian Davos.

„Tragediile depășesc viața. Tirania depășește democrația", a declarat Zelenski la 329 de zile după ce Moscova și-a lansat ofensiva asupra Ucrainei. În acest sens, președintele ucrainean a reamintit că Rusia „a avut nevoie de mai puțin de o secundă pentru a începe războiul", în timp ce „lumea a avut nevoie de zile pentru a reacționa cu primele sancțiuni".
 
Acesta a mustrat excesiv comunitatea internațională pentru că nu este suficient de rapidă și eficientă în ceea ce privește suportul oferit Ucrainei. Prin urmare, acesta a insistat și mai mult cu ocazia Forumului de la Davos.

Zelenski a spus că, în mai multe rânduri, comunitatea internațională a„ezitat" să reacționeze la anumite acte comise de Moscova, cum ar fi ocuparea peninsulei Crimeea. Din acest motiv, liderul ucrainean a subliniat din nou necesitatea de a impune sancțiuni „maxime" împotriva Rusiei, precum și de a izola „total" piața rusă.

Pe lângă sancțiuni, Zelenski a cerut sprijin militar pentru țara sa. În special, liderul ucrainean a cerut „rachete de apărare aeriană și tancuri", arme care, potrivit lui Zelenski, ar trebui furnizate „mai rapid".