ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelensky s-a întâlnit pentru prima dată cu Regele Carol în timpul unei călătorii în Marea Britanie. Aflat în „vizită-surpriză” în Marea Britanie, s-a întâlnit miercuri după-amiază cu Regele Charles al III-lea, care l-a primit la Palatul Buckingham, scrie ȘtiripeSurse.

Cei doi lideri au fost fotografiați dând mâna înainte ca regele să-l primească în audiență pe președintele ucrainean.
 
Anterior, Zelenski și-a reluat cererea de avioane în fața membrilor parlamentului britanic reuniți în gigantica sala Westminster Hall - cea mai veche parte a Palatului Westminster, unde se află înmormântată regină Elisabeta și unde a mai vorbit și fostul președinte de extremă stânga american, Barack Obama. Zelenski a fost aplaudat îndelugat, ca un adevărat actor pe scenă.

 
 
În discursul său în fața parlamentului, președintele ucrainean a mulțumit în avans Marii Britanii „pentru avioanele puternice englezești” pe care le-a cerut în repetate rânduri în încercarea de a obține un avantaj asupra Rusiei pe cer, potrivit The Indepenent.

Anterior, Sunak a anunțat că Marea Britanie va instrui piloții de vânătoare ucraineni pentru a pilota avioanele NATO, în timp ce se pregătea să discute cu Zelenski despre noi livrări de arme în Downing Street.