ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata ucraineană vrea să mobilizeze până la 500.000 de soldați suplimentari în lupta împotriva Rusiei, a declarat Zelenski, conform The Hill.

Zelenski a declarat reporterilor, în cadrul conferinței sale anuale de presă de sfârșit de an, că armata vrea să adauge până la 500.000 de soldați în plus, dar că dorește mai multe detalii de la liderii de vârf înainte de a decide dacă va aproba sau nu solicitarea acestora, relatează The Associated Press (AP). El a precizat că adăugarea a până la o jumătate de milion de soldați în plus este o "chestiune foarte sensibilă".

"Am nevoie de detalii: Ce se va întâmpla cu armata de un milion de oameni din Ucraina, ce se va întâmpla cu acei băieți care ne apără statul de doi ani? Avem probleme legate de rotație și de concedii. Ar trebui să fie un plan cuprinzător", a declarat el reporterilor, potrivit BBC.

Agenția France Presse a transmis mai devreme marți că, după 22 de luni de la începerea unui război soldat cu numeroase pierderi omenești, armata ucraineană face eforturi pentru a găsi noi recruți pentru a-i trimite pe front și pentru a lupta contra forțelor ruse aflate din nou în ofensivă, citând un comandant ucrainean potrivit căruia unitățile "duc lipsă de personal", iar civilii ''nu sunt dornici cu adevărat să se alăture forțelor armate'', relatează Știripesurse.

În plus, sistemul este afectat de corupție, ceea ce le permite unor recruți să evite armata, președintele Zelenski fiind nevoit să-i destituie în vară pe toți responsabilii regionali însărcinați cu recrutarea, a mai scris AFP.