ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat în favoarea legalizării parteneriatelor între persoane de același sex în Ucraina, informează miercuri DPA și Agerpres, preluate de ȘtiripeSurse.

Zelenski a făcut această precizare în răspuns la o petiție online care cere autorizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Ucraina. Peste 28.000 de oameni au semnat această petiție, de la începutul lunii iunie.

Șeful statului a precizat în răspunsul scris de marți că, potrivit Constituției ucrainene, căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie, adăugând că sub regimul legii marțiale instituit pe fondul conflictului armat cu Rusia Constituția nu poate fi schimbată, în acest moment.

Totuși, a menționat Zelenski, guvernul ucrainean a pregătit deja opțiuni pentru legalizarea parteneriatelor, în viitor.

„Într-o lume modernă, o țară își demonstrează valorile democratice asigurând drepturi egale pentru toți”, a mai scris președintele ucrainean.