ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să participe miercuri la începutul unei teleconferințe între liderii țărilor din G7, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, citat de AFP, transmite Agerpres.

Marți, Volodimir Zelenski și-a anulat în mod neașteptat o intervenție prevăzută în fața Congresului american, unde negocierile sunt tensionate cu privire la noi fonduri americane pentru a ajuta Ucraina în război împotriva Rusiei.
 
"Zelenski nu poate ajunge la briefingul nostru la 15:00, a intervenit ceva în ultimul moment", a declarat presei alesul american.

Președintele ucrainean urma să se adreseze virtual Congresului american, sperând să obțină deblocarea unui nou pachet de ajutor foarte dezbătut, dar crucial pentru țara sa aflată în război.

Această teleconferință va avea loc sub egida premierului japonez Fumio Kishida, a explicat purtătorul de cuvânt, întrucât Japonia deține în acest an președinția prin rotație a G7. Președintele "Zelenski va participa la începutul" acestui summit online, a precizat el.