ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația politică din Ucraina este explozivă, asta pentru că președintele Volodimir Zelenski s-ar fi ”săturat” de atitudinea premierului ucrainean Denis Shmyhal și ar urmări demiterea acestuia, informează surse citate de Ukrainska Pravda, potrivit Știripesurse.

"Șeful guvernului este foarte obosit. Președintele este sătul de Shmyhal; acest lucru este evident din atitudinea sa la întâlniri. Nici măcar nu prea îl mai ascultă. Este mai mult o chestiune emoțională decât o eroare de calcul...

Zelenski dorește constant soluții creative și sugestii și, deși Shmyhal a crescut în ultimii ani, nu se poate schimba complet.", arată sursele politice.

Conform surselor, aceasta este "a doua încercare de a-l demite pe Shmyhal în ultimele două luni".

Posibilii înlocuitori ai premierului Ucrainei

Potrivit surselor, Shmyhal ar putea fi înlocuit de Yuliia Svyrydenko, prim-viceprim-ministru și ministru al economiei.

Un alt posibil candidat este Oleksii Chernyshov, fost ministru al dezvoltării regionale și CEO al Naftogaz, cea mai mare companie națională de petrol și gaze din Ucraina. Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la candidatura sa, mai ales după ancheta Biroului Procurorului General privind legătura lui Chernyshov cu Semen Kryvonos, directorul Biroului Național Anticorupție din Ucraina (NABU).