ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații Partidul Libertății din Austria, partid de dreapta, au părăsit joi camera inferioară a parlamentului austriac în timpul discursului președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, protestând pentru că acest demers ar încălca neutralitatea Austriei, relateză Reuters, citat de ȘtiriPeSurse. 

Zelensky s-a adresat Camerei prin intermediul unui video, mulțumind Austriei pentru ajutorul umanitar și pentru ajutorul acordat în cadrul unor proiecte precum curățarea minelor.

Austria spune că neutralitatea sa o împiedică să se implice militar în conflict și, deși sprijină Ucraina din punct de vedere politic, nu poate trimite țării arme în lupta sa împotriva invaziei rusești. Cu toate acestea, Partidul Libertății (FPO) a avertizat cu câteva zile înainte că va organiza o formă de protest împotriva discursului lui Zelensky. Parlamentarii săi au asistat la începutul discursului și apoi au plecat.

„Este trist că FPO este singurul partid din parlament care ia în serios neutralitatea noastră veșnică, luând astfel și apărarea păcii", a declarat marți liderul FPO, Herbert Kickl, într-o declarație.

Parlamentarii care au ieșit din sală au lăsat pe birourile lor mici pancarte cu logo-ul partidului și mesaje referitoare la PACE și NEUTRALITATE.
 


Dintre cele cinci partide din parlament, FPO are al treilea cel mai mare număr de locuri în camera inferioară. În prezent, are un ușor avans în sondajele de opinie față de social-democrații din opoziție și față de conservatorii cancelarului Karl Nehammer, care guvernează în coaliție cu Verzii de stânga.