ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se pare că una dintre cele mai vechi și mai mari clinici de avort din Austria a fost închisă pe termen nelimitat, informează LifeSiteNews.

Organizația pro-avort "Pro Choice Austria" a emis o declarație pe 29 martie în care anunță că unitatea de avort din centrul Vienei "a încetat să mai efectueze avorturi și va fi închisă".

În săptămânile care au precedat anunțul, au circulat zvonuri potrivit cărora infama clinică și-a încetat activitatea și s-ar putea închide în curând.
 
"Este clar că condițiile-cadru inadecvate fac ca situația să fie precară: avortul sigur din punct de vedere medical  este încă incriminat de legislația austriacă, iar primăria din Viena, precum și statele federale, se bazează pe faptul că există o ofertă suficientă pe piața privată”, se arată în comunicatul clinicii.

Clinica  nu oferea avorturi doar femeilor austriece, ci era cunoscută și ca un centru important pentru femeile din Europa de Est care căutau avorturi în străinătate.

"Pro Choice Austria" nu a fost singurul grup îngrijorat de închiderea unității cunoscute la nivel internațional. Partidul Verde pro-avort din Viena a emis un comunicat de presă la 30 martie, în care deplângea reducerea ofertei de avorturi.

Partidul Verde a confirmat că "de mai bine de 40 de ani, Pro woman a fost un punct de contact bine cunoscut pentru femeile însărcinate mult dincolo de Viena".

"Faptul că ambulatoriul pro woman este în prezent închis este extrem de îngrijorător", a declarat purtătoarea de cuvânt pentru femei și afaceri sociale a Partidului Verde din Viena, Viktoria Spielmann.

"Pe de o parte, pentru că ambulatoriul trata femei din străinătate, iar închiderea reprezintă o problemă majoră, în special pentru femeile din țări precum Polonia, unde există acum o interdicție de facto a avortului. Pe de altă parte, pentru că ambulatoriul oferea o rată de ajutor social pentru a sprijini femeile dezavantajate social atunci când fac avort. Acest lucru înrăutățește situația sanitară a femeilor însărcinate neintenționat din Viena."

Mișcarea pro-viață din Austria îi mulțumește lui Dumnezeu pentru rugăciunile ascultate

Clinica "pro:femeie" a fost deschisă în 1979 și probabil că au fost sute de mii de avorturi efectuate în infama fabrică de avorturi în cei peste 40 de ani de funcționare.
 
Austria nu ține statistici oficiale privind avorturile, însă, în 2009, reprezentanții clinicii "pro:woman" au estimat că numai în clinica lor au fost efectuate aproximativ 35.000 de avorturi în fiecare an.
 
În urmă cu aproximativ zece ani, numărul de zile de funcționare a clinicii a fost redus de la șase la două sau trei pe săptămână.
 
Catolicul austriac și activistul pro-viață Alexander Tschugguel a declarat pentru LifeSiteNews că închiderea centrului de avorturi a fost "o mare bucurie, desigur, pentru mișcarea pro-viață austriacă" și "rezultatul a zeci de ani de rugăciune în fața acestei clinici".

Tschugguel a avertizat însă că "nu trebuie să lăudăm prea mult totul", deoarece "din păcate, există alte clinici de avorturi în Viena care au efectuat semnificativ mai multe avorturi decât aceasta în ultimii ani".

"Cu toate acestea, este un semn foarte important, deoarece această clinică de avorturi a existat de mult timp și era foarte cunoscută în toată Austria."

"Să-i mulțumim lui Dumnezeu și să mulțumim tuturor oamenilor mari și curajoși care s-au rugat acolo timp de zeci de ani", a conchis Tschugguel.

Una dintre principalele organizații implicate în mișcarea pro-viață din Viena a fost filiala austriacă a organizației Human Life International (HLI), care conduce un centru de consiliere pentru sarcină pro-viață în vecinătatea clinicii de avorturi, acum închisă. Din 1997, HLI Austria organizează lunar priveghiuri de rugăciune în fața proeminentei fabrici de avorturi.

Directorul HLI Austria, Dietmar Fischer, a răspuns la închiderea fabricii de avorturi citând cuvintele din Magnificat: "Sufletul meu slăvește pe Domnul și duhul meu se bucură în Dumnezeu, Mântuitorul meu... El a dat jos pe cei puternici de pe tronurile lor și a înălțat pe cei de jos."

Fischer a declarat pentru LifeSiteNews că "[p]entru noi, închiderea celui mai mare loc de exterminare din Austria este o mare zi de bucurie și un semn special că angajamentul pacientului pentru viață merită și că Cerul a auzit rugăciunile și sacrificiile numeroșilor noștri colegi de campanie".

"Deoarece în lupta pentru viață, dimensiunea spirituală este mai presus de toate cea care este crucială, în ultimii 26 de ani, luptătorii noștri de rugăciune și consilierii din fața clinicii invocă zilnic Cerul, cu rozariul în mână, cerând ajutor de la Maria, învingătoarea în toate bătăliile lui Dumnezeu, precum și de la Sfântul Iosif, teroarea demonilor."

"Nu pot decât să le recomand tuturor pro-viață să vadă dimensiunea spirituală ca bază în lupta pentru viață, pentru că adevăratul dușman al vieții este diavolul, șarpele cel vechi, tatăl minciunii și ucigașul de la începuturi, precum și slugile sale pământești", a mai spus Fischer. "Deoarece trebuie să luptăm împotriva puterilor și forțelor, noi, ca ființe umane, suntem neputincioși fără ajutorul Cerului, dar dacă luăm ajutorul de sus, dușmanii vieții sunt în realitate "bieți diavoli" și nu au nicio șansă pe termen lung!"

"Mai bine de 20.000 de copii salvați în Austria își datorează viața angajamentului multor războinici ai rugăciunii și donatori credincioși, precum și voluntarilor noștri de la fața locului (în Viena, Graz, Salzburg și Hohenems); unii dintre [copiii salvați] și-au terminat deja studiile acum, la vârsta de 25 de ani", a continuat Fischer. "Bucuria lor în viață, precum și recunoștința familiilor lor, sunt o mare motivație pentru a continua cu credință în acest lung și adesea sumbru angajament pentru viață."