ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, fostul președinte și favorit pentru a fi candidatul republican în 2024, va apărea marți în instanță și urmează să fie acuzat oficial, să i se ia amprentele și să i se facă o poză de identificare, într-un moment decisiv înaintea alegerilor prezidențiale de anul viitor, scrie Reuters.

Trump a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, devenind primul președinte în exercițiu sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, în legătură cu un caz care implică o plată de bani pentru tăcere făcută în 2016 către starul porno Stormy Daniels. El a declarat că este nevinovat și urmează să pledeze nevinovat.

Trump se va preda marți, pe fondul unei securități sporite, în timp ce se așteaptă demonstrații, atât de partea fostului președinte, cât și împotriva lui.

"Trebuie să ne luăm țara înapoi și, MAKE AMERICA GREAT AGAIN!" a scris Trump pe profilul său de pe platforma Truth Social la scurt timp după ce a ajuns luni la New York din Florida, îndemnându-i pe susținători să doneze pentru campania sa.

Avocații lui Trump s-au opus filmărilor, fotografiilor și acoperirii radiofonice, spunând că acestea ar "exacerba o atmosferă deja aproape de circ în jurul acestui caz", afectând demnitatea și decorul.

Judecătorul Juan Merchan a decis, luni târziu, că cinci fotografi vor fi admiși înainte de începerea înfățișării pentru a face fotografii timp de câteva minute, până când trebuie să se oprească, camerele fiind permise pe holurile clădirii.

Procurorul Alvin Bragg, un democrat, care a condus ancheta, va susține ulterior o conferință de presă în cursul după-amiezii.

Trump se va întoarce în Florida și va rosti un discurs de la Mar-a-Lago marți la ora 20.15 (miercuri la 00.15 GMT), a precizat biroul său.

Acuzațiile specifice din rechizitoriul întocmit de un mare juriu convocat urmează să fie dezvăluite marți. Trump și aliații săi au prezentat acuzațiile ca fiind motivate politic.

Yahoo News a declarat luni târziu că Trump s-ar confrunta cu 34 de capete de acuzare.
 
Citând o singură sursă informată cu privire la procedurile de punere sub acuzare de marți, Yahoo a declarat că niciuna dintre acuzațiile aduse lui Trump nu este un delict minor.

În weekend, poliția a început să ridice baricade în apropierea Trump Tower - unde Trump a sosit luni după ce a zburat din Florida - și a clădirii Tribunalului Penal din Manhattan, fiind așteptate demonstrații la ambele locuri marți.

"Mesajul nostru este clar și simplu: Controlați-vă. Orașul New York este casa noastră, nu un loc de joacă pentru furia voastră deplasată", a declarat primarul Eric Adams.

Întrebat dacă este îngrijorat de tulburări, președintele Joe Biden, un democrat despre care se preconizează că va încerca să fie reales și se va confrunta cu o posibilă revanșă împotriva lui Trump, a răspuns: "Nu, am încredere în Departamentul de Poliție din New York".

Cazul a divizat oamenii din New York, unde numele lui Trump este inscripționat pe clădiri legate de afacerile sale.

Avansul lui Trump s-a mărit în fața rivalilor în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidențiale, potrivit unui sondaj.