ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zi neagră pentru democrație: Austria, țara în care s-a născut Adolf Hitler, a devenit joi primul stat din Uniunea Europeană care a decis, prin parlamentarii săi, impunerea vaccinării Covid cu seruri experimentale pentru toți adulții, în afară de gravide și de cei cu afecțiuni care-i fac incompatibili cu vaccinarea. Deși asemenea practici au mai fost impuse până acum doar în țări din lumea a treia, președinta germană a Comisiei Europene anunța încă din decembrie că a venit vremea să ne gândim la vaccinarea obigatorie în toate statele membre UE. 

Parlamentul Austriei a adoptat joi un mandat de vaccinare care va impune tuturor adulților din țară să se vaccineze împotriva COVID-19 începând cu luna februarie. Iar asta, ca un exces de zel într-o țară a cărei populații s-a conformat oricum la vaccinare într-o proporție de circa 70%. Totuși, pentru autoritățile covidiene destul de mult nu înseamnă și suficient, așa că Austria a devenit prima țară din UE care a adoptat un ordin de vaccinare obligatorie, în ciuda faptului că zeci de mii de cetățeni revoltați continuă să protesteze împotriva unor astfel de măsuri în Austria și în întreaga Europă, titrează Deutche Welle

Totuși, rămâne de neînțeles de ce parlamentarii s-au încrâncenat să dea o lege națională care vizează doar 30% dintre cetățeni, adică pe cei care, conform datelor oficiale, sunt nevaccinați. Mai mult, factorul politic s-a grăbit să treacă această lege în ciuda faptului că firma care ar trebui să interconecteze dosarele medicale electronice și datele privind statusul vaccinal anunțase public că nu are cum să facă acest demers într-un termen atât de scurt, până în luna februarie, cerând o amânare până în aprilie. Dar cum primăvara virusul devine mai puțin înspăimântător, politicienii au decis să împingă vaccinarea obligatorie acum ori niciodată.

Legea a avut parte de o largă susținere în parlament, doar deputații de „extremă-dreapta” votând împotrivă, într-un raport de 137-33. După o „etapă introductivă” care se va încheia la jumătatea lunii martie, cei care refuză să se vaccineze vor fi pasibili de amenzi de până la 3.600 de euro (4.084 de dolari). Măsura se aplică doar adulților și prevede derogări pentru femeile însărcinate și pentru cei care suferă de afecțiuni medicale care îi împiedică să se vaccineze.
 
Herbert Kickl, liderul Partidului Libertății din Austria (FPÖ), de „extremă dreapta” - care a încercat, de asemenea, să câștige alegători din rândul antivacciniștilor - a răbufnit joi împotriva acestui proiect legislativ, în timpul dezbaterii parlamentare, afirmând că acesta „deschide calea spre totalitarism în Austria”. Kickl a promis că va continua să refuze personal vaccinarea, sfidând noua lege.

Cu toate acestea, cancelarul de centru-dreapta Karl Nehammer a declarat reporterilor: „Vaccinarea este o oportunitate pentru societatea noastră pentru a obține o libertate durabilă și continuă, deoarece virusul nu ne mai poate restricționa”. Afirmația este neadevărată, având în vedere că cele mai intens vaccinate țări ale lumii au întâmpinat și cele mai mari rate de infectare cu noile variante ale coronavirusului, în timp ce țările mai puțin vaccinate au avut parte de mai puține infectări. 

Vaccinare nu doar obligatorie, ci și militarizată

Miercuri, guvernul austriac a anunțat că va înființa „zone de securitate” în jurul unităților sanitare și al centrelor de vaccinare și că poliția va îndepărta pe oricine „provoacă tulburări”, inclusiv pe protestatari.

Austria, care are o populație de aproximativ 9 milioane de locuitori, a înregistrat aproape 14.000 de decese legate de COVID și 1,5 milioane de infectări de la începutul pandemiei de coronavirus. Aproximativ 70% din populație este „complet” vaccinată.
 
Austria se alătură grupului țărilor „civilizate”

Țara lui Adolf Hitler se poate mândri nu numai că a fost prima din Uniunea Europeană care a dus dictatura covidiană la pragul de sus, al obligativității vaccinării și amendării sau încarcerării nonconformiștilor, ci și că se află în rândul unor „mari civilizații” precum Ecuadorul, Tadjikistanul, Turkmenistanul, Indonezia și Micronezia, singurele țări din lume care au impus legi de vaccinare obligatorie a populației.