ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul în care fondatorul Untold, Bogdan Buta, a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor și șantaj a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Potrivit informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la solicitarea reporterilor Gazeta de Cluj, urmărirea penală a fost finalizată în mai puțin de o lună de la sesizarea organelor judiciare, iar soluția de clasare a fost dispusă la data de 23 februarie 2024.

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră înregistrată cu nr. 46/VIII/3/2024 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în calitate de locțiitor al purtătorului de cuvânt, conform dispozițiilor art. 7 alin. (1) și (2) din Legea 544/2001, sunt abilitat să vă aduc la cunoștință următoarele:

În primul rând, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrată cauza nr. 645/187/P/2024 ca urmare a faptelor reclamate de către mai multe persoane minore împotriva numitului Buta Bogdan. În concret, organul judiciar a stabilit că faptele reclamate de către persoanele vătămate sunt două infracțiuni de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor și două infracțiuni de șantaj.

În prezent, urmărirea penală a fost finalizată fapt pentru care în data de 23.02.2024 s-a dispus o soluție de clasare a cauzei.”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la solicitarea reporterilor Gazeta de Cluj.

La data de 29 februarie, jurnalistul Liviu Alexa dezvăluia că Bogdan Buta – ar fi agresat sexual doi minori, informația fiind susținută tocmai de mărturiile victimelor. Faptele ar fi avut loc în 2021, iar minorii l-ar fi cunoscut pe fondatorul Untold prin intermediul aplicației Tinder.

Tot atunci, polițiștii clujeni s-au sesizat din oficiu și au deschis o anchetă.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului Untold ar fi agresat sexual, în anul 2021 doi minori, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă.

Precizăm faptul că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public.” – au transmis autoritățile.