ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu nu exclude ca alegerile locale, stabilite în principiu la 27 septembrie, să fie amânate și cuplate cu parlamentarele de la sfârșitul anului, iar acesta să fie unul dintre motivele pentru care guvernanții insistă pe revenirea epidemiei de coronavirus în România, informează Mediafax, citând Gândurile lui Cristoiu.

Deși USR-PLUS și-a lansat candidații pentru primăriile de sector, liberalii nu au dat niciun semn că vor să negocieze cu Alianța candidaturile comune pentru București. În acest context, Ion Cristoiu vede posibilă amânarea alegerilor locale.
 
„E posibilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare deoarece e dorită de PSD și PNL pentru că scoate din joc USR. Alianța USR-PLUS își pune mari speranțe în alegerile locale. Dacă alegerile locale vor avea loc primele, separat de cele parlamentare, ele vor da tonul. Cuplarea alegerilor locale și parlamentare ar fi una din explicațiile ciudățeniei cu revenirea în forță a pandemiei în România (…) Este limpede că asistăm la o manipulare de exagerare a pericolului revenirii coronavirusului, pe care am cunoscut-o și la începutul pandemiei. Presa miluită, dar și presa de stat insistă pe creșterea numărului de infectări în toată lumea. Această manipulare poate fi explicată prin încercarea de a amâna alegerile locale și de a le cupla cu parlamentarele”, este de părere jurnalistul.
  
Ion Cristoiu explică de ce lansarea candidaților USR-PLUS a produs o reacție bizară din partea liberalilor, prin vocea lui Ludovic Orban, care a spus că „PNL va avea candidați proprii la sectoare, iar la București rămâne cu Nicușor Dan, ceea ce este anormal, deoarece partidul ar trebui să aibă o campanie unitară atât pentru Primăria Generală, cât și pentru sectoare.
 
„Dl. Ludovic Orban se teme de moarte nu numai de Rareș Bogdan, dar și de un alt candidat de la PNL. S-a vorbit și despre Marcel Vela, de la Ministerul de Interne. Cred că Rareș Bogdan ar avea șanse serioase în bătălia cu Gabriela Firea. Ar câștiga și o parte din electoratul userist-plus. El are chiar o isterie în antipesedism. Dacă partidul i se va consacra lui Rareș Bogdan timp de o lună, Ludovic Orban ar fi împins în plan secund. După părerea mea, Nicușor Dan este candidatul ideal pentru ca dl. Ludovic Orban să rămână premier și președintele PNL. Dacă Nicușor Dan pierde, d-lui Ludovic Orban puțin îi pasă că iese Gabriela Firea. Chiar ar vrea să fie ea și nu un alt personaj de dreapta”, a susținut jurnalistul.
 
Ion Cristoiu consideră că liberalii serioși își vor da seama că au de ales în cazul candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, iar efectele ar putea fi pe măsura soluției pentru care au optat. Ei ar avea de ales între renunțarea la Nicușor Dan în favoarea lui Rareș Bogdan și trecerea lui Nicușor Dan în PNL. 
 
Jurnalistul crede că primarii aflați în exercițiul funcției au șanse mai mari decât noii veniți, iar prelungirea pandemiei favorizează partidele mari, precum PNL și PSD. Puteți citi mai multe pe Mediafax și Cristoiu Blog.