ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziaristul și istoricul Radu Toma, cetățean român și american, a trecut la cele veșnice marți, 15 februarie 2022, după cum a anunțat colaboratorul ActiveNews Corneliu Vlad, citând și un necrolog publicat în România Liberă.

„Ne-a parasit freneticul si inepuizabilul analist si gazetar Radu Toma, cu care tot faceam proiecte editoriale... Drum luminos in vesnicie!”, a scris Corneliu Vlad pe Facebook.

Acesta a semnat, alături de mai multe personalități, mesajul publicat în ziarul România Liberă prin care se anunța cu tristețe „încetarea din viață, în ziua de 15 februarie 2022, a publicistului RADU TOMA, doctor în istorie, fost redactor la revista Lumea, fost director general adjunct la Televiziunea Română, apreciat colaborator al ziarului Cotidianul și al mai multor publicații americane. Odihnească-se în pace!”.

ActiveNews a avut onoarea să publice în septembrie 2021 un scurt comentariu al gazetarului specializat în politică externă, d-l Radu Toma. Nu aveam de unde să știm, la acea vreme, că va fi și ultimul, deși distinsul nostru oaspete se plângea de anumite probleme de sănătate, ce nu păreau a fi insurmontabile.
 

„Iohannis anunță de la New York că nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin. Dacă nu este normal ca unii medici cu calificare medicală să dea mesaje anti-vaccin, atunci este normal ca un profesor de fizică fără nici o calificare medicală să dea mesaje supreme pro-vaccin?”, îi răspundea fuhrerului vaccinist jurnalistul Radu Toma.