ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Adrian Onciu, fost angajat al redacției Mediafax și editorialist de mare calibru, remarcat și de ActiveNews în repetate rânduri( aici și aici), a publicat un articol, pe platforma MeWe, despre celebrul caz al asasinării fiicei ideologului Dughin, Daria. Redăm mai jos materialul, cu mulțumiri:
 
„Nu este deloc neobișnuit ca serviciile secrete americane să transmită mesaje prin intermediul mass-media. De data asta au făcut-o în plin război. Și au lovit direct în moalele capului, victimă fiind partenerul oficial de pe linia frontului: Volodimir Zelensky. 

Aparent inexplicabil, deep-state-ul american a livrat două idei principale, în atenția Kremlinului:
 
1) Guvernul de la Kiev a plănuit atentatul de la Moscova și
 
2) Casa Albă, Pentagonul și serviciile secrete de la Washington nu au primit informații în legătură cu intenția lui Zelensky. 

Bineînțeles că Putin știa despre punctul 1. Ancheta FSB stabilise deja vinovații la puțin timp după atentatul terorist. Intervenția publică a americanilor, năucitoare pentru Kiev, punctează doar faptul că Washington-ul se teme de eventuale ”represalii specifice” ale Kremlinului. SUA sunt îngrijorate că asasinarea fiicei lui Dughin ”ar putea să provoace Rusia la propriile lovituri împotriva oficialilor ucraineni”, potrivit cotidianului NYT.

Este al doilea semnal de alarmă pentru Zelensky, după ce miliardarul Elon Musk a dat de înțeles că o eventuală negociere ruso-ucraineană ar însemna cedarea unor teritorii din partea guvernului de la Kiev. Fapt deja consfințit, prin decretul lui Putin.

În același timp, serviciile secrete americane pot de-acum acționa ele însele asupra unor demnitari ucraineni ”incomozi”. Desigur, la modul teoretic. Inclusiv asupra lui Zelensky, după modelul sabotajelor marca NordStream. Urmând ca ulterior întreaga responsabilitate să fie pusă, oficial, pe umerii Kremlinului. 

Prins în corzi, Zelensky ar putea să exercite un oarecare șantaj în direcția partenerilor. Pe de altă parte, e conștient că ar fi o mutare extrem de riscantă. Un eventual atentat la Kiev de tip ”Daria Dughin” ar avea un vinovat cert. Cu toate că atât americanii, cât și rușii sunt la fel de capabili să-l schițeze și să-l execute cu mare acuratețe. 

Zelensky a primit, practic, un avertisment extrem de dur: dacă nu joci până la capăt după muzica noastră, se pot întâmpla accidente! În plus, lumea va fi convinsă că rușii au plasat bomba. Tocmai le-am dat un motiv foarte bun. Am confirmat că atacul terorist de la Moscova a fost planificat de guvernul ucrainean. La ordinele tale, bineînțeles. 
Jocul devine din ce în ce mai murdar, pe măsură ce războiul continuă și se amplifică. 

Așa cum rușii nu aveau niciun motiv să-și saboteze conductele, în mod similar nu au nevoie de un martir la Kiev. Pentru Kremlin, ar fi un atentat inutil, păgubos, care ar accentua valul de rusofobie în întreaga lume.”