ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un editorial semnat de Make în ziarul Bursa amintește că autoritățile norvegiene nu mai recomandă vaccinarea vârstnicilor, după ce 33 de oameni au murit în urma "imunizării" anti Covid-19.
 
Un motiv în plus pentru ca în România să se întrerupă vaccinările celor în vârstă măcar pînă când se va afla clar cauza deceselor celor 33 de norvegieni.

Publicăm mai jos textul integral:
 
„O declarație șocantă a fost pusă în circulație de agenția Bloomberg, în seara de 18 ianuarie: "În mod clar, Covid-19 este mult mai periculos pentru majoritatea pacienților decât vaccinarea", declarație pe care i-a atribuit-o directorului medical al Agenției Norvegiene pentru Medicamente Steinar Madsen, într-o convorbire telefonică avută cu reporterul, în cazul deceselor celor 29 de norvegieni vaccinați anti-Covid-19 [care au ajuns la 33].

Declarația este șocantă pentru că este improprie comparația între riscurile infecției și riscurile vaccinării, cât timp suntem sănătoși, deoarece avem și o a treia variantă, să ne păzim de infecție, fără să ne vaccinăm.

Noi și o lume întreagă stăm acum cu ochii ațintiți pe Norvegia, pentru că vaccinații morți raportați acolo pe 14 ianuarie ne fac să șovăim să ne mai vaccinăm, după ce vaccinarea a fost așteptată de omenire aproape un an și tocmai începuse.

Declarația pusă în circulație de Bloomberg ne face să credem că stăm cu ochii ațintiți la niște proști și ne face să ezităm.

De aceea, articolul agenției Bloomberg este șocant.

Agenția Bloomberg afirmă că Madsen a adăugat că este dificil de dovedit o legătură între vaccin și decese. "Nu suntem alarmați".

Deja, suntem pierduți.

Este greu să mai discernem dacă Madsen realizează ceea ce afirmă - adică, cum să nu fii alarmat când îți mor vaccinații, de vreme ce nu poți spune cu certitudine că între vaccinarea și moartea lor nu este nicio legătură de cauzalitate?!

Pai, noi suntem alarmați că nu se știe!

Articolul agenției are un titlu care subminează încrederea în autoritățile medicale norvegiene: "Norway Moves to Calm Vaccine Anxiety After Elderly Deaths".

În românește, varianta de traducere "Norvegia purcede la calmarea fricii de vaccin după moartea bătrânilor" nu are cum să restabilească încrederea în vaccinare, pentru că pe noi nu ne interesează ce face Norvegia, ci dacă vaccinul provoacă sau nu moartea.

Prima frază este și ea neliniștitoare:

"Health authorities in Norway sought to allay safety concerns raised by the death of some elderly patients after they were vaccinated against Covid-19, saying there's no evidence of a direct link", pe care Google Translate o traduce astfel:

"Autoritățile sanitare din Norvegia au încercat să atenueze problemele de siguranță ridicate de moartea unor pacienți vârstnici după ce au fost vaccinați împotriva Covid-19, spunând că nu există dovezi ale unei legături directe".

Ceea ce înțelegem este, tot așa, că autoritățile sanitare din Norvegia se ocupă să stopeze panica, fără niciun alt argument decât că nu știu dacă vaccinul ucide.

Conform cu îndemnul teoriilor antimanipulare trebuie să consultăm informațiile difuzate de sursa de origine, ceea ce a putut fi făcut abia ieri, când, într-o reacție care pare să fi fost provocată chiar de articolul agenției Bloomberg pe care l-am analizat până acum, Agenția Norvegiană pentru Medicamente a precizat într-un text intitulat "Interes internațional cu privire la decesele după vaccinarea împotriva coronavirusului" (https://www.fhi.no/en/news/2021/international-interest-about-deaths-following-coronavirus-vaccination/) cele ce urmează.

Dr. Sara Viksmoen Watle, medic principal la NIPH (Institutul Norvegian de Sănătate Publică, din care face parte Agenția Norvegiana pentru Medicamente), explică: "Rezidenții caselor de îngrijire medicală prezintă un risc foarte mare de a suferi o boală severă sau de a muri din cauza COVID-19 și, prin urmare, au fost prioritari pentru vaccinare. O mare parte din cei care locuiesc în case de îngrijire medicală au condiții grave de bază sau se află în ultimele etape ale vieții. Speranța de viață în căminele de bătrâni este relativ scurtă și în medie, peste 300 de persoane mor în cămine de bătrâni din Norvegia în fiecare săptămână".

Dr. Watle explică mai departe că, din 18 ianuarie, 48.680 de persoane fuseseră vaccinate în Norvegia și că majoritatea vor avea efecte secundare ușoare sau deloc: "Când vaccinăm pe cei mai în vârstă și pe cei mai bolnavi care au adesea mai multe afecțiuni subiacente, ne așteptăm la o mortalitate ridicată în această populație [n.n. - mortalitate naturală, fără legătură cu vaccinul]. Prin urmare, ne așteptăm și la decese după vaccinare [n.n. - aceleași decese care ar fi avut loc și fără vaccinare] . Nu știm încă dacă aceste decese se datorează vaccinului sau altor cauze, nu se poate exclude faptul că reacțiile adverse frecvente ar fi putut duce la un curs mai sever pentru unii pacienți".

Dr. Watle continuă: "Cele 23 de decese au avut loc în termen de șase zile de la vaccinare. Vom examina aceste evenimente în raport cu numărul preconizat de decese în rândul populațiilor din casele de îngrijire medicală. Agenția și Institutul Norvegian de Sănătate Publică efectuează acum analize aprofundate. Până în prezent, nu există analize statistice care să indice faptul că vaccinarea cu coronavirus a avut un risc crescut de deces în rândul celor vaccinați".

Există diferențe subtile între textul difuzat de autoritățile norvegiene și cel difuzat de agenția Bloomberg, deși informația de bază pare să fie aceeași.

În primul rând, din textul norvegian ne dăm seama că nu avem de a face cu niște proști.

În al doilea rând, textul norvegian nu lasă impresia că autoritățile ascund gunoiul sub preș (dimpotrivă, pare că este singura autoritate națională din lume care a avut curajul să furnizeze, cu gura plină, această informație alarmantă, deși, ulterior, au ieșit la iveală cazuri similare și în alte țări).

În final, ambele texte transmit că nu știm încă dacă vaccinul Pfeizer provoacă moartea sau nu.

În România, întreaga această istorie are consecințe.

Pare înțelept să inhibăm vaccinarea (oricum, nu luase avânt, deși suntem pe locul 6 în lume), mai ales că îi viza în primul lot pe vârstnici și să așteptăm concluziile asupra cazului din Norvegia (și de aiurea, pentru că, repet, reacții adverse la vaccin sunt înregistrate, acum, pretutindeni).

Sau măcar să inhibăm vaccinarea bătrânilor până la limpezire.

La noi, după trei zile de tăcere, timp în care BURSA a relatat cazul norvegienilor care au murit după ce s-au vaccinat și a informat publicul continuu asupra tuturor evenimentelor legate de asta, într-un text cu actualizări numeroase vizualizat de sute de mii de cititori în fiecare zi (După decesele din Norvegia, experții în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer), Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă:

" Vom aștepta rezultatele din Norvegia și, în momentul în care Agenția Europeană a Medicamentului va face precizări în acest sens, cu siguranță, ele vor fi cunoscute și de noi și de opinia publică."

Da.

Promițător.

BURSA promite la rândul său, că va informa opinia publică asupra subiectului, ca și până acum și că, astfel, este sigur că informațiile vor ajunge și la autorități.