ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul Curentul, care a dat deja „bomba” că Arafata a rămas fără drept de liberă practică, vine azi și cu consecințele nefaste care îi afectează pe toți cei care au crezut în el:

„Este evident pentru oricine că Arafat este deja într-un con de umbră dacă nu chiar în cădere liberă în fața societății. Chiar dacă se ține departe de lumina reflectoarelor și de interviuri pentru susținere publică, situația sa „se joacă” încă și Ministerul Sănătății face eforturi să readucă în normalitate greșelile voite ale lui Arafat.”, scrie Alexandru Panait de la Curentul, intrând în amănunte:

„Pentru cei ce nu sunt familiarizați cu evoluția profesională a medicilor în ciclul acestora de specializare și pregătire profesională reamintim că orice medic proaspăt absolvent al Facultății de Medicină va deveni rezident, apoi specialist și ulterior (opțional) medic primar toate în urma unor examene reglementate de către Ministerul Sănătății. Acest minister decide câte locuri de rezidențiat sunt disponibile, în ce specialități, care sunt centrele de pregătire, ce medici (angajați ai UMF cu normă de predare) sunt abilitați să desfășoare activitatea didactică de pregătire în fiecare specialitate și cine va face parte din comisiile de examene.

Acestei normalități, evidente pentru fiecare din medicii practicanți astăzi în România, i se opune Arafatul considerând că ceea ce a funcționat viciat până acum în medicina de urgență este firesc să continue doar pentru faptul că a fost inițiat de el.

Tot faptic reamintim că de la înființarea noii specialități numită „medicină de urgență” Arafat a acceptat că trebuie să existe un rezidențiat în această specialitate (omologat de MS) dar după reguli proprii, omologate doar de el. Astfel încât, neexistând profesori universitari în domeniu, a fost acceptată temporar pregătirea în specialitate de către „formatori” adică medici cu ceva experiență în domeniul SMURD (la început), apoi anesteziști, ulterior de către noile generații de medici urgentisti dar majoritar șefi de UPU.

Comisiile de examen erau prezidate de medici „examinatori” statut oferit discreționar de Arafat pentru fidelizare; așa cum este și cazul unui celebru conferențiar de ATI de la Târgu Mureș, intens promovat de Arafat și care are și titulatura pompoasă de „examinator”.

Vedem cum generații de medici urgentiști au diplomele de specialitate și primariat puse sub semnul întrebării pentru că unii „medici examinatori” nu aveau și nu au calitate didactică și nici specializare în medicină de urgență.

Reamintim că prin implicarea directă a lui Arafat de negare a accesului medicilor de urgență pe linie didactică a UMF-urilor, s-a ajuns la situația incredibilă că la aproape 20 ani de vechime a specialității să nu existe în România decât un profesor universitar și câțiva conferențiari în medicină de urgență. Și asta doar la Iași, Cluj și Craiova. Nimic în București și nici măcar în Târgu Mureș, fieful Arafatului.”, mai scrie autorul citat.

Integral la Curentul.info