ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Toată desfășurarea evenimentelor privind revocarea Codruței Kovesi, a legii gazelor din Marea Neagră și a modificărilor legislației penale sugerează un scenariu îngrozitor, dar foarte probabil: PSD-ul a votat legea gazelor naturale doar după ce a obținut ceea ce voia”, scrie Sorin Pâslaru într-o analiză publicată de zf.ro, intitulată „A treia Ialtă”.


Potrivit zf.ro, „niciun alt proiect al României din ultimii 28 de ani- vânzarea Dacia Piteșți, Bechtel, Petrom, Sidex, BCR  - nu a suscitat un atât de mare interes din partea celor mai puternici oameni din Europa și SUA precum gazul din Marea Neagră. Nu întâmplător au venit în această perioadă la București șefii Comisiei Europene”.

Jurnalistul susține că, având în vedere toată acestă desfășurare de forțe și faptul că Occidentul a închis ochii la tot ceea ce până ieri clamase că este o limită peste care nu se va trece – anti-corupția, rezultă miza s-ar putea să fie mult mai mare și în Marea Neagră să nu fie doar 200 de mld. de metri cubi de gaze.
 
„S-a spus despre Malta, momentul din ‘89 al întâlnirii dintre Gorbaciov și Bush, că România a fost cedată de către Occident, la fel ca la Ialta în ,45. Pentru România, această înțelegere – gazele din Marea Neagră contra imunitate acordată politicienilor  - este o a treia Ialtă”, conchide jurnalistul, care consideră că legea offshore privind resursele nu trebuia aprobată până când nu era pus pe picioare un plan de gazificare a economiei românești.
 

Articolul integral poate fi citit AICI.