„Toată desfășurarea evenimentelor privind revocarea Codruței Kovesi, a legii gazelor din Marea Neagră și a modificărilor legislației penale sugerează un scenariu îngrozitor, dar foarte probabil: PSD-ul a votat legea gazelor naturale doar după ce a obținut ceea ce voia”, scrie Sorin Pâslaru într-o analiză publicată de zf.ro, intitulată „A treia Ialtă”.


Potrivit zf.ro, „niciun alt proiect al României din ultimii 28 de ani- vânzarea Dacia Piteșți, Bechtel, Petrom, Sidex, BCR  - nu a suscitat un atât de mare interes din partea celor mai puternici oameni din Europa și SUA precum gazul din Marea Neagră. Nu întâmplător au venit în această perioadă la București șefii Comisiei Europene”.

Jurnalistul susține că, având în vedere toată acestă desfășurare de forțe și faptul că Occidentul a închis ochii la tot ceea ce până ieri clamase că este o limită peste care nu se va trece – anti-corupția, rezultă miza s-ar putea să fie mult mai mare și în Marea Neagră să nu fie doar 200 de mld. de metri cubi de gaze.
 
„S-a spus despre Malta, momentul din ‘89 al întâlnirii dintre Gorbaciov și Bush, că România a fost cedată de către Occident, la fel ca la Ialta în ,45. Pentru România, această înțelegere – gazele din Marea Neagră contra imunitate acordată politicienilor  - este o a treia Ialtă”, conchide jurnalistul, care consideră că legea offshore privind resursele nu trebuia aprobată până când nu era pus pe picioare un plan de gazificare a economiei românești.
 

Articolul integral poate fi citit AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews