ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Extremiștii ungari din formațiunea Jobbik nu se mulțumesc cu zidul pe care Budapesta vrea să îl ridice la granița cu Serbia. Ei cer o construcție similară și la granițele cu România, Ucraina şi Croaţia.

Un parlamentar al formaţiunii naţionaliste Jobbik consideră justificat planul de construire a unui zid la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, cerând măsuri suplimentare antiimigraţie şi la graniţele cu România, Ucraina şi Croaţia, informează MTI. Adam Mirkoczki a atras atenţia că, dacă frontiera cu Serbia va fi blocată prin acest zid, traficanţii de persoane vor căuta rute alternative. Așa că propune măsuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu România, Croaţia şi Ucraina. 

Zidul pe care Guvernul de la Budapesta intenţionează să îl construiască la frontiera dintre Ungaria şi Serbia va respecta standardele NATO, afirmă Szilard Nemeth, vicepreşedintele Comisiei pentru Securitate Naţională din Parlamentul ungar. Acesta a precizat că 99% dintre imigranţii care pătrund ilegal în Ungaria vin prin Serbia, subliniind că proiectul de construire a zid este "important şi necesar". 

Oficialul ungar a admis însă că zidul nu va rezolva în totalitate problema imigraţiei. Zsolt Molnar, un parlamentar socialist, a declarat că, indiferent dacă gardul va respecta standardele NATO şi ale Uniunii Europene, partidul său respinge ideea. "O astfel de structură nu este pentru Europa...", a insistat Molhar.
 
"Guvernul Ungariei nu este fericit să construiască un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securităţii ţării, acest proiect este necesar", a argumentat un oficial guvernamental, Janos Lazar. "Acest proiect nu a fost aprobat pentru amuzament", a adăugat Lazar, explicând că "venirea a 150.000 de clandestini" ar reprezenta un risc pentru Ungaria.