ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De praznicul Înălțării Sfintei Cruci, parohia ortodoxă română „Sfântul Grigorie Teologul" din Schiedam/Rotterdam, Țările de Jos, și Asociația Femeilor Ortodoxe Române „Doamna Maria Brâncoveanu”, a parohiei, au sărbătorit, după Sfânta Liturghie, săvârșită de Preotul Paroh Protopop Dr. Ioan Dură, cea de-a patra ediție a Zilei Bunicilor. 

Într-o atmosferă încărcată de emoție și bucurie, bunicii din parohie au fost omagiați printr-un cuvânt introductiv rostit de doamna preoteasă Christina Dură, prezentarea albumului „Bunici fericiți”, cuprinzând fotografii ale bunicilor cu nepoții lor, și un moment de muzică și poezie susținut de elevi ai școlii parohiale. 

Sărbătorirea Zilei Bunicilor a fost întregită de acordarea Medaliei „Doamna Maria Brâncoveanu”-2020 doamnei Prof. Univ. Dr. Marine-Jeanne Săvulescu, bunică la rândul dânsei, și aniversarea a 94 de ani de viață de către cea mai vârstnică enoriașă a parohiei. La final, buniciii au primit  buchete de flori și au participat la o recepție organizată  în onoarea lor.

Ziua Bunicilor a fost instituitӑ în parohie în 2017, la inițiativa doamnei Preotese Christina Dură și cu binecuvântarea Pӑrintelui Ioan. A fost rânduitӑ sӑ fie sӑrbӑtoritӑ anual în ziua sau, după caz, în preajma zilei în care Biserica Ortodoxӑ îi cinstește pe Sfinții Ioachim și Ana, bunicii dupӑ trup ai Domnului nostru Iisus Hristos.