ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, Agenția de Știri Basilica a oferit părinților 7 sfaturi esențiale ale Patriarhului Daniel, dăruite, de-a lungul vremii. 

Vă prezentăm sfaturile Patriarhului, culese și oferite de Basilica

Creșterea copiilor în credință și în cunoștințele necesare vieții, care îl formează ca pe un viitor cetățean al patriei pământești, dar și ca pe posibil viitor cetățean al patriei cerești, este o lucrare esențială.

Caracterul copiilor nu se formează numai prin vorbe și sfaturi, ci și prin viața și exemplul părinților. În acest sens, părinții sunt chemați să trăiască adevărata credință, prin rugăciune și fapte bune, și să cultive iubirea și dărnicia în familie, după chipul iubirii milostive a Preasfintei Treimi, astfel încât familia să fie mereu izvor de iubire și de bucurie pentru copii.

Prin educația creștină, devin ei înșiși făclii luminoase ale vieții duhovnicești, pilde vii și mărturisitori adevărați ai Evangheliei iubirii milostive a lui Hristos pentru toți oamenii.

Timpul petrecut cu copiii preșcolari pentru educația religioasă poate deveni o investiție pe termen lung pentru a face lumea mai bună.

Educația creștină a copiilor și tinerilor nu trebuie limitată la transmiterea de informații intelectuale, ci va urmări, în special, formarea moral-spirituală a copiilor și a tinerilor, modelarea caracterului și a personalității lor în acord cu idealul Evangheliei iubirii lui Hristos și cu lumina vieții spirituale a Bisericii .