ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu prilejul Zilei Culturii Naționale – ziua de naștere a lui Mihai Eminescu – Direcția Județeană pentru Cultură Timiș îi invită pe timișoreni la o seară de poezie mai puțin obișnuită. Toți cei care vor avea drum prin Piața Libertății în seara zilei de 15 ianuarie vor putea citi, vreme de o oră, versuri pe zidurile viitorului muzeu dedicat Revoluției, informează pressalert.ro.


 „Am ales de Ziua Culturii Naționale ca, dincolo de îndemnurile la consumul de cultură în toate formele ei să fim noi cei care dăruim simbolic… cultura. Astfel încât, orice timișorean care va trece prin Piața Libertății miercuri seara, va putea citi fragmente din poezia eminesciană proiectate pe unul dintre zidurile viitorului muzeu național al revoluției. Se întâlnesc astfel două simboluri: cultura – prin poate cea mai sensibilă formă de exprimare a sa, poezia, și libertatea pe care ne-am câștigat-o în urmă cu mai bine de 30 de ani”, a declarat Sorin Vlad Predescu, directorul direcției de cultură. 

Poeziile eminesciene vor fi proiectate pe „zidul cu poezie” începând cu ora 18.00, vreme de un ceas, acest demers fiind parte a unui program mai amplu, care se va desfășura la nivel național, și prin care instituțiile de cultură importante din întreaga țară sunt chemate să aprindă simbolic „Flacăra culturii”.