ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parohia Ortodoxă Română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Țările de Jos, a instituit Ziua Familiei Numeroase, care va fi sărbătorită în premieră la nivelul parohiei pe 28 octombrie 2020, dată la care biserica ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Mucenici Terentie și Neonila, soția sa, și pe cei șapte fii ai acestora. Preotul paroh Protopop Dr. Ioan Dură este cel care a avut această frumoasă inițiativă, în contextul proclamării anului 2020 de către Patriarhia Română ca an omagial al pastorației părinților și copiilor

Ziua Familiei Numeroase va fi dedicată familiilor cu mulți copii din parohia „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam și va pune în valoare determinarea și eforturile acestora de a depăși orice posibile greutăți pentru a rămâne în bucuria și binecuvântarea de a avea mulți copii.

Totodată, parohia va acorda o bursă lunară unui copil din România provenind dintr-o familie numeroasă, pentru a-l sprijini să poată beneficia de acces la resurse educaționale mai bune.  

Prima ediție a Zilei Familiei Numeroase, o inițiativӑ unicӑ la nivelul parohiilor ortodoxe române din diaspora, va avea loc la 28 octombrie 2020, an proclamat de Patriarhia Românӑ drept Anul omagial al pastorației părinților și copiilor.