ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române au oferit 5.000 de tablete electronice elevilor fără posibilități materiale.
Universitatea Oxford va testa un medicament antiinflamator ca tratament potențial pentru coronavirus.
Rata de infectare nu a crescut, rămânând  constantă la 8,08. Practic din iulie rata de pozitivare la testare rămâne relativ constantă, chiar și în condițiile unui număr mare de teste, cum a fost astăzi - 25.797 de teste.

Știați că prima cafenea din lume a fost deschisă la Constantinopol ? Sau că prima cafea a fost făcută într-o mănăstire creștină din Etiopia? Sau că în fiecare dimineață, Ludwig van Beethoven număra 60 de boabe de cafea din care își pregătea ceașca ce îl ajuta să lucreze până la amiază? Astăzi este ziua internațională a cafelei.
Prima cafenea din Europa s-a deschis în 1645, la Veneția. Bunele maniere recomandau un cappuccino doar până la ora 12.00.

Două cadre didactice dintr-un sat brașovean vor să amenajeze un afterschool într-un autobuz recondiționat. În comuna Augustin mulți copii locuiesc în condiții dificile, în case sărăcăcioase, răsfirate pe dealuri sau în zone inundabile de pe malul Oltului. Centrul educațional ar crește rata de promovabilitate. În ajutorul învățătorilor a sărit și Simona Halep.

Asociația Clujul pentru Viață se pregătește să dea startul campaniei "Ajută o mamă, salvează un copil de la avort". Scopul campaniei este de a atrage fondurile necesare înființării și funcționării centrului de consiliere pentru femeile din municipiul Cluj-Napoca aflate în criză de sarcină, în următoarele 12 luni.

Englezii au testat un costum zburător care ar putea fi folosit de serviciul de ambulantă aeriană și de salvamontiști.

În zonele cele mai aglomerate din India, noul coronavirus a atins deja până la 60% din populație. În multe cartiere mărginașe s-a ajuns la imunitate de turmă.

Clădirile iluminate în roz astăzi în București sunt ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân. În ultimii ani multe centre din țară au fost dotate cu aparatură necesară pentru depistare precoce.  

În satul Aricești din Prahova grupul chinez Haier construiește o fabrică de 53 mil. euro: „Va fi gata în primăvara lui 2021 și va produce aparate frigorifice pentru Europa". Această unitate de producție va fi prima din Europa a gigantului chinez care va produce frigidere.

Ministerul Educației: Crește subvenția pentru cămine-cantine alocată studenților. De această subvenție beneficiază și cei care încheie contracte de închiriere.

România este printre statele UE cu cea mai scăzută rată a șomajului, în luna august, conform Eurostat.

„Axialul”, drumul care traversează masivul Ceahlău de la Izvorul Muntelui la Durău, a fost refăcut integral, după 22 de ani. Până acum, pentru a ajunge la Durău, în comuna Ceahlău, șoferii trebuiau să facă un ocol de 110 km.

A doua casă construită de studenții din ASCOR Iași  pentru o familie vulnerabilă social. Pentru a strânge fonduri, aceștia au organizat concerte caritabile și au creat o platformă pe care se poate dona online.

O zi bună!
#capâineacladă

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews