ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


La 25 martie a.c., de praznicul Bunei Vestiri închinat Maicii Domnului, în Parohia ortodoxă română „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, Țările de Jos, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, după care s-a sărbătorit Ziua femeii creștin-ortodoxe.

Această inițiativӑ aparține pӑrintelui paroh protopop dr. Ioan Durӑ și este unicӑ în parohiile ortodoxe române din diaspora. 

În cuvântul său pastoral, pӑrintele Ioan a vorbit despre semnificația praznicului Bunei Vestiri și modelul de femeie creștină pe care îl reprezintă Maica Domnului. Totodată, preotul paroh le-a transmis enoriașilor îndemnuri și cuvinte de învățătură ale Sfinților Părinți referitoare la ținerea în bună rânduială a Postului Mare

Ziua femeii creștin-ortodoxe aduce cinstire femeilor care, prin rolul pe care și-l asumă în familie, în Biserică și în societate, mărturisesc și trăiesc în valorile credinței creștin-ortodoxe. 

De altfel, în cadrul Parohiei „Sfântul Grigorie Teologul”, își desfășoară activitatea, cu binecuvântarea părintelui paroh, unica asociație a femeilor ortodoxe române din Țările de Jos, Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu”.  

Pӑrintele paroh protopop dr. Ioan Durӑ a vorbit, de asemenea, despre rolul educativ al femeii în familia creștin-ortodoxă și a sfințit icoana familiei sfinților mucenici Terentie împreună cu soția sa Neonila și cei șapte copii ai acestora, pictatӑ de pictorița iconar Marieta Rotariu, enoriașӑ a parohiei. 

Icoana a fost dӑruitӑ de familiile numeroase ale parohiei cu ocazia instituirii și sărbătoririi în comunitatea noastră, la 28 octombrie 2020, a Zilei Familiei Numeroase

La acest praznic al Bunei Vestiri, în cadrul seriei de evenimente dedicate sărbătoririi a 40 de ani de activitate neîntreruptă a parohiei „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, doamna preoteasă Christina Dură a susținut o prezentare pe tema participării femeii creștine ortodoxe la viața bisericii, intitulată „Femeia creștină ortodoxă la strana Bisericii. Psalte și imnografe”.  
  

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews