ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Palatul Cotroceni va fi luminat în culoarea mov, duminică seară, pentru a marca Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei, boală care la nivel mondial afecteaza aproximativ 50 de milioane de persoane.

Administrația Prezidențială a anunțat că marchează Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei prin iluminarea în culoarea mov a clădirii Palatului Cotroceni, începând cu ora 20.00.

„Calitatea vieții bolnavilor de epilepsie poate fi asigurată atât prin acces la tratament adecvat, cât și prin eliminarea discriminării și a stigmatizării. Dacă în prima categorie rolul central revine factorilor de decizie, lupta împotriva discriminării este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, informează un comunicat de la Cotroceni.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de „Ziua Mov”, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

Scopul acestei zile a fost acela de a-i face pe oamenii care suferă de epilepsie să vorbească despre momentele critice trăite pentru a nu se simți singuri și pentru a-i ajuta și pe alții să treacă mai ușor peste crizele cauzate de boală.