ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Oficină a neo-marxismului mondial, The New York Times își atacă propria țară. O ziaristă nemțoaică, șefa biroului de la Berlin a publicației, descrie apocaliptic situația din SUA. De care cine altcineva poate să fie vinovat dacă nu Trump (altminteri, spaima celor ce vor păstrarea actualei ordini mondiale – a celor ce au clădit-o diabolic nu doar fără Dumnezeu, dar și împotriva Lui)? Și care e vina dușmanului lor de moarte? Că astăzi SUA nu mai sunt, ca altă dată, liderul care să salveze lumea din pandemie. Dar SUA și președintele ei pur și simplu nu mai doresc aceasta. Și e dreptul lor! Ce legitimitate au Angela Merkel, Macron, și atâția alți lideri de la Bruxelles și din alte capitale europene, să ceară Americii ajutor când neo-marxismul globalist și anti-creștinismul lor nu mai au nicio legătură cu valorile și voința poporului american și ale președintelui lor?

*Pe concetățenii UDMR-iști îi simpatizez între mai multe altele și pentru că unii ca Băsescu și Iliescu n-ar fi avut loc printre ei în veacul veacurilor. Mă gândesc de exemplu chiar și numai la ce lideri a avut UDMR de-a lungul celor 30 de ani, între alții: Domokos Géza, Markó Béla, György Frunda, Gheorghe Tokay – și, da, astăzi, și Kelemen Hunor. Dar am desigur și alte motive, despre care în timp am tot scris. Însă în privința reproșurilor vehemente (și, mi s-a părut, chiar și subtil incitatoare) aduse Acordului (inițial) de Paști dintre Biserica Ortodoxă și MAI, ei au exagerat nepermis. O lectură onestă a textului Acordului este, astfel, concludentă. Cât privește așa zisa „discriminare a credincioșilor de rit catolic și protestant”, Acordul a fost încheiat la inițiativa Patriarhiei, care a făcut MAI un număr de propuneri – unele acceptate, altele nu. Au făcut și celelalte biserici asemenea propuneri și au fost respinse? Din ce știu eu, nu! Și atunci care a fost discriminarea? Nu pledez pentru suspendarea principiului tratamentului egal și nediscriminatoriu (mai ales atunci când vorbim despre minorități!). Dar cred că un ton puțin mai jos ar fi ajutat atât liderilor UDMR cât și relațiilor cu majoritatea ortodoxă. În sfârșit, ce știu bine e că, dacă cineva i-ar fi întrebat și pe ei, nici românii și nici maghiarii n-ar fi avut să-și facă imputații, procese de intenție ori îngrădiri tocmai de ziua cea mai sfântă a credinței lor.

*Dacă Germania n-a avut nicio reținere să intervină pe față și să ne anuleze referendumul prin care Băsescu fusese demis, poate cineva să creadă că n-a intervenit și pentru ca Iohannis să obțină două mandate prezidențiale - și să facă ce-a făcut împotriva intereselor noastre naționale?

*Aceasta este a doua lună consecutiv în care Covid conduce în topul popularității – pe 2 Bianca Drăgușanu iar pe 3 Băsescu.

*Invențiune trăznită a administrației Constantinescu, preluată de actualii, "ordonanțele militare” sunt neconstituționale întrucât nu fac parte din categoria actelor administrative cu caracter normativ stabilite prin Constituția României, respectiv prin actele de organizare și funcționare a autorităților publice la a căror activitate ele se referă; mai exact, ministrul de Interne (ca oricare alt ministru) avea dreptul să emită ordine (care se publică în Monitorul Oficial), iar nu „ordonanțe militare”, publicate de prompterițele de la televiziuni. Consecința? Nelegalitatea măsurilor luate prin numitele ordonanțe (restrângerea unor drepturi și libertăți, respectiv sancțiunile aplicate corelativ). Principalul responsabil? „Guvernul meu”, care le-a re-legiferat prin OUG 34/2020 și le-a implementat – dar și, informal, Președintele și juriștii săi care au asistat pasivi și diletanți la diletantismului "Guvernului meu”. 

*Testele făcute politicienilor noștri au ieșit 100% negative la Covid-19, însă în același procent pozitive la Covid-666.

*În poartă la Cotroceni/ E-o pisică moartă./ Ăl mai mare de acolo/ S-o mănânce coaptă. 

*Pentru Noaptea Învierii, Patriarhia a găsit în cele din urmă o formulă de Acord foarte rezonabilă cu MAI. Aș conchide deci că, în afară de două sau trei situații, arca Bisericii noastre a navigat înțelept printre Scila și Caribda din strâmtoarea neo-marxismului ateist.

*Procurorul general a intervenit după ce un primar a restricționat slujbele de Paști din cauza covid-19: „Chiar și în circumstanțele actuale, discriminarea religioasă este interzisă”. Procurorul general al SUA... La noi, un judecător al Curții de Apel Iași (independent și imparțial, cum să nu) i-a respins unui coleg o acțiune în exact același sens. Să ne rugăm ca Trump și țara lui să reușească schimbarea cursului istoriei, pentru că în caz contrar mă tem că va fi prăpăd. Apropo, dacă Trump și întreaga sa Administrație, prietenii și partenerii noștri stategici, duc o luptă pe viață și pe moarte cu neo-marxismul mondial, în apărarea libertății religioase, la noi președintele (și nu doar el) s-a situat constant de partea celorlalți. Foarte elocventă a fost în principal perioada începând cu Decretul său de instituire a stării de urgență (16 martie) și culminând cu Praznicul Paștelui ortodox – 19 aprilie.

*Am devenit în sfârșit suficient de deștept ca să înțeleg cât sunt de prost.

*Președintele Iohannis: „Azi am decis că după 15 mai toată lumea va purta măști în spații publice închise". Omologii săi din întreaga lume coordonează grupuri de experți pentru repornirea economiilor iar dânsul se ocupă de măști, de scame și de chiloți de dame.