ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Părinții Republicii impuse de Stalin, azi nume de grea ocară, zac fiecare pe unde nimeni nu mai știe. Groza, Pauker, Chivu Stoica, Dej, pe cine mai interezează unde sunt? Ceaușescu, aruncat într-un cimitir militar pe care-l dezonorează maxim. Probabil că și de cei patru demni urmași ai lui va uita lumea ca de niște boli rușinoase (cel din urmă încă-și mai poate alege un alt destin). În timp ce Domnii Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu și Regii, cinstiți în veac ca făuritori și apărători de țară, odihnesc la umbra sfântă a Sfintelor Mănăstiri.

*Începând de săptămâna viitoare, în cadrul măsurilor de relaxare post-Covid, d-l Iohannis va pleca într-o nouă vacanță de doi ani.

*În momente grele pentru tara sa, Trump a parcurs pe jos o mare distanță, cu riscuri pentru propria viață, pentru a merge la o Biserică din apropierea Casei Albe, incendiată de anarhiști. Al nostru ne-a încuiat bisericile două luni și s-a baricadat în Palatul regal.

*Dacă privești în sus nici nu-ți dai seama că țara asta-i condusă de niște secături.

*PSD și PNL (partide parlamentareau stabilit ca "educarea sexuală" a copiilor să se facă cu acordul părinților. Reacția Accept-LGBTI? „Jos mâinile de pe copii și de pe educația lor! Nu reprezentați pe nimeni". Dar voi pe cine reprezentați, Florin Buhuceanu? Pe homosexuali? Și ce treabă aveți voi homosexualii cu copiii și cu nepoții noștri? Educați-vă copiii voștri, nu pe-ai noștri! Faceți copii și educati-vi-i sexual și parasexual! Ați vrut scoaterea icoanelor și a orelor de religie dinșcoli, iar acum vreți ideologie de gen și educație sexuală cu forța de la vârste cât mai fragede. Semn clar că nu vă gândiți câtuși de puțin la sufletele copiilor noștri – ci doar la trupurile lor. Începe să-mi pară rău că v-am cunoscut, și că destul timp – cât nu v-ați arătat adevarata față – v-am susținut și creditat cu bune intenții.

*În urmă cu vreo trei ani, voind să fac un compliment pe jumătate meritat unei doamne trecute de 80 de ani, cunoștință veche, i-am spus: Arătați bine în continuare, câți ani aveți? M-a pus la punct cu un surâs țuguiat devastator: Vai, dar doamnelor nu se pune o așa întrebare. Nesuferind durerea, fluturii ultimului stol din stomac mi s-au sinucis pe loc luându-și viața singuri. Iar de atunci, vai mie suflet distrus, nimic n-a mai fost ca înainte să fi fost ce-a fost.


*Șeful USR Dan Barna atât insistă și el cu educația sexuală în școli de zici că l-a abuzat cândva vreo ursoaică libidinoasă prin zmeuriș.

*Să scrii, cu ani în urmă, că Iliescu e Om cu O mare, iar azi, la senectute (România literară din 22 mai 2020), să-l ataci pe Coposu, e musai să te cheme Nicolae Manolescu și să ai caracterul și CV-ul nici (niciodată clarificat).

*Deși nu vor să pară astfel, revoltele din SUA sunt îndreptate în mod evident pentru oricine împotriva lui Trump. Ele urmează deloc întâmplător așa zisei pandemii care a avut aceeași principală țintă și sunt opera Noii ordini mondiale și a neo-marxiștilor lumii. Exasperați că Trump ar putea câștiga alegerile din noiembrie, și că în următorii patru ani el ar putea îndrepta SUA și lumea către un alt destin.

 *Pentru cazul că vreodată va fi nevoie să ne reamintim de pe unde au început disensiunile serioase euro-atlantice: în toamna lui 2018 Germania și Franța decretau că SUA constituie un potențial adversar militar al UE (iar asta în timp ce, la 12 septembrie același an, Parlamentul European adoptase o Rezoluție predicând contrariul).

*Ponta, cu o grupare desprinsă strategic din PSD, e pe val – iar Grindeanu e pe punctul de a reveni la vârf în PSD. Primul e nepotul iar al doilea ginerele tartorului PSD-ist Ilie Sârbu, un mafiot de top al guvernărilor acestui partid. Deci o altă coterie nefericită se pregătește să preia guvernarea.


*Să acuzi pe altul că vinde Ardealul ungurilor, când tu, dar și primul tău ministru maghiar, ați făcut poate cele mai multe dovezi de lipsă de loialitate față de interesele țării înseamnă să fii de o fățărnicie aproape periculoasă.

*LGBTI în 2050: LGBTI@YN#M_RSȘZ-VAX


*Un consilier personal al prim-ministrului Ludovic Orban, Florin Silviu Ivan, l-a numit "cretin", printr-o formulare implicită, pe președintele SUA Donald Trump. În mod normal ar trebui să urmeze o poziție publică a cuiva – a primului ministru, a președintelui Iohannis. Vom vedea.

*Deși conduc pe contrasens și în stare de ebrietate, presa miluită ne spune că liberalii cresc în sondaje. Ăsta da negoț, să vinzi măgari la preț de armăsari.