ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Din martie și până azi, Iohannis și Guvernul lui au comis zeci de violări ale Constituției și drepturilor și libertăților fundamentale, fără ca Berlinul și Bruxellesul să spună un singur cuvânt. Aceasta este azi, de fapt, Uniunea Europeană. Sunt necesare reglementări și măsuri pentru combaterea unei boli? Constituția prevede explicit și detaliat ce trebuie făcut, și numai așa trebuie făcut. În caz contrar, Constituția este suspendată de fapt, iar dictatura, o realitate. Și acestea nu sunt simple vorbe, ci realitatea pe care tocmai o trăim.

*Știu și țâncii de la grupa mare că epidemiile de gripă vin de regulă iarna, iar nu toamna. Atunci de ce pentru anul ăsta valul doi e anunțat cu certitudine în toamnă? Se vrea cumva ca America să fie din nou devastată tocmai la alegerile în care sataniștii planetei îl vor răpus cu orice preț pe Trump? Sunt conspiraționist dacă întreb?

*Dacă ai soțul grav bolnav, internat în spital, iar tu te duci la televizor să povestești despre asta, precum o celebră prompteriță, ori ești proastă ori îți place să povestești.

*Agitatorii securiști suflători de atâția ani în pupa prezidentului și a liberalilor băsiști făceau până mai ieri prăpăd. Nu era chip să le zici ceva, că și erai vândut rușilor și dușman al UE. Între timp s-au mai potolit. Oamenii lor sunt tot mai compromiși iar UE, gata să se năruie, încăpută pe mâna unui neo-marxism franco-german pe cât de virulent, pe atât de bezmetic și distructiv. Și tolerat iresponsabil, cu excepția Marii Britanii, de o Europă parcă hipnotizată. Acest nou context a condus și la noi la apariția de sentimente mai bune pentru Rusia, exprimate de multe ori, public, fără crisparea de până acum. E dreptul fiecăruia s-o facă. Ce vreau să spun e mai ales acest lucru (dincolo de faptul că mai ales acest nou context, prin el însuși – și mai puțin orice  altceva, deocamdată – este de natură să pună azi Rusia lui Putin într-o lumină mai bună): se cuvine ca noi, românii, să avem luciditatea unei drepte judecăți care să raporteze relațiile noastre la obligațiile istorice pe care această mare putere le mai are încă și azi față de noi. Înainte de toate, încetarea amestecului în Republica Moldova, susținerea anulării consecințelor Pactului Hitler-Stalin și restituirea Tezaurului. Fără lucrurile acestea, Rusia n-ar putea fi mai bună pentru noi decât, eventual, comparată cu alții – sau cu un anumit eventual context internațional, mai mult sau mai puțin relevant pentru interesele noastre naționale.

*Conspiraționiștii sunt niște oameni răi care ar vrea ca numărul proștilor să fie mai mic.

*Contestați apocalipsa? Contestați cifrele netrasparente, de nimeni verificate, și măsurile luate pe baza lor împotriva voastră? Foarte bine faceți! Și iată de ce, între multe altele. Cei care vă mint și vor să vă închidă gura - Iohannis, PNL-iștii lui și ai lui Băsescu și PSD-iștii lui Iliescu - sunt exact cei care după 89 au patronat jefuirea țării de multe sute de miliarde de euro. Niciunul n-a făcut măcar o singură zi de închisoare. Dar, mai mult decât atât, vă conduc și azi cu pretenția că sunt oameni integri. Niciodată, niciunul din ei nu v-a spus, cu un singur cuvânt, unde sunt, să zicem, 800.000.000.000 de miliarde de lei (dacă nu și mai mult). Iar acum tot ei vă spun că sunteți niște „proști” și „iresponsabili” când nu le credeți niște cifre cu privire la care au refuzat să vă dea și cea mai mică garanție că ar putea fi reale. Și pe baza cărora v-au impus măsuri odioase, care peste absolut tot în lume sunt de neimaginat. Să nu-i credeți, sunt niște netrebnici!

*O creștere economică substanțială e dată ca sigură de specialiștii în prognoză ai Guvernului, care pentru orice eventualitate s-au abonat și la Horoscopul Pro TV-ului.

*Dacă ceva merge în țara aceasta, conducătorii au cele mai puține merite. Ceea ce țara a reușit a fost pe cont propriu, mulțumită mai ales micilor întreprinzători. Conducătorii au vândut străinilor, subevaluată grav, bună parte a resurselor naturale. Ei au falimentat, mai ales prin privatizări frauduloase și interesate ticălos, bună parte a economiei viabile. Corupția lor a păgubit țara de sute de miliarde de euro. Ei au sabotat sistematic construcția de autostrăzi. Ei au favorizat capitalul străin, mai ales printr-o evaziune fiscală colosală – și au căutat sistematic să-l distrugă pe cel național. N-au făcut absolut nimic să încurajeze extraordinarul potențial agrar și turistic al țării, dimpotrivă. Din cauza trădării lor, timp de trei decenii țara n-a avut niciun partener extern autentic, ci numai stăpâni. Mânca-v-ar inima câinii...

*Mitingul de mâine n-a fost ieri, cum anunță SRI.