ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Câteva sute de oameni, spre disperarea Jandarmeriei și în pofida opoziției ei agresive, au continuat și în această săptămână să protesteze în Piața Victoriei și la sediile PNL și PSD. Au fost nevoiți s-o facă în moduri dintre cele mai inedite, care să-i ferească de furia organelor. Tot respectul pentru asemenea oameni! Cu cât mai puțini, cu atât respectul și recunoștința noastră se cuvine să fie mai mari - iar popularizarea acțiunior lor, cu atât mai largă. Bineînțeles că televiziunile vândute i-au ignorat pe protestatari. Ele au altă treabă, sunt în continuare cu gura plină de pandemuie și de cozonacul Puterii.

*Ce ne-am mai indignat când Petrov îi ataca (sanchi!) pe odioșii de azi Iohannis și Arafat... De parcă mult ne trebuia să ne dăm seama că, de la Nicolschi la Hellvig (români neaoși și ăștia!), Securitatea a fost mereu, prin uneltele ei, la fel de nelegiuită.

*Doamnele din politică prinse furând vor fi condamnate la muncă în folosul comunității, CTC-iste la fabrica de prezervative.

*Protestele violente din 10 august 2018 sunt prezentate și azi mincinos pe Wikipedia. Nu se pomenește un singur cuvânt despre cine și de ce s-a aflat de fapt în spatele protestelor: multinaționalele rezidente și acțiunea lor concertată de a zădărnici curmarea de către majoritatea parlamentară de la acea dată a evaziunii lor fiscale fabuloase; ceea ce au și reușit în cele din urmă, prin demiterea Guvernului și trimiterea lui Dragnea la închisoare într-un dosar derizoriu. Multinaționalele și-au modificat programul de lucru pentru ca angajații să participe la proteste. Ele au fost mobilizate la vedere de Mișcarea #rezist, căreia i s-au asociat intelectuali precum Ana Blandiana, Mihai Șora, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru (foști lideri ai Alianței Civice, iar Șora și Rebengiuc și ai GDS), Mircea Cărtărescu, Oana Pellea. Dar Wikipedia minte nu doar prin omisiune, ci și direct, atunci când numește violențele din urmă cu doi ani „Mitingul diasporei”. Or, știm cu toții că lucrurile n-au stat așa decât în strategia comunicatorilor diversiunii de atunci (care urmărise inclusiv să-i învrăjbească pe românii din țară și din disapora). În mesajul din 13 august 2018, Custodele Coroanei a spus limpede lucrurilor pe nume: „Putem fi unanimi în convingerea că protestele au afectat unitatea națională și reputația noastră internațională. Niciun om cu inimă din această țară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău nouă înșine. (...) Dreptul de a ieși în stradă și de a-și face cunoscute aspirațiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranța și cu libertatea. Violența nu este acceptabilă”. În sfârșit, falsul wikipedian, care se îngemănează simfonic cu tot ce au susținut în acele zile și mult după aceea numeroase instituții de presă (începând cu revista gedesistă 22), a fost recent dovedit ca atare și oficial: în cuprinsul Ordonanței DIICOT din 26 iunie se vorbește negru pe alb despre „acțiunile violente circumscrise evenimentelor publice care au avut loc în data de 10 august 2018 pe parcursul desfășurării autointitulatului <Miting al Diasporei>”. Deci „autointitulat”, domnilor apostoli ai minciunii, și nu altfel...

*În Florida rata infectărilor a fost raportată, recent, de vreo 10 ori mai mare decât cea reală. Dar nici vorbă ca falsificatorii din SUA să fie racordați la aceeași rețea globalistă criminală la care sunt racordați falsificatorii de la noi, care fac exact același lucru.

*Ce se întâmplă azi halucinant la noi are toate datele unui alt experiment odios pe un popor cunoscut pentru îndelunga sa răbdare.

*Interesant, SIIJ nu doar că n-a fost desființată, cum dăduseră ordin Merkel și Bruxellesul lui Iohannis și celorlalți argați, ci a mai trecut și la încătușarea procurorilor. Deocamdată, unealta lui Kovesi, Negulescu. Dar presimt că, dacă vom avea și puțin noroc geostrategic, nu va mai dura mult și procedurile îi vor ajunge și pe Kovesi și pe Băsescu.

*Căpcăunul de la 9/ Ne închide iar în case./ Să îi crape fierea-n două,/ Iară aia pe din șase!

*Pentru duminică au anunțat proteste atât cei ce au protestat în ultima perioadă cât și, salutar, partidul lui George Simion. Să sperăm că nu vor exista competiții de orgolii care să facă un mare rău acestor acțiuni și, automat, un mare serviciu unei Puteri pornite hotărât pe calea spre dictatură.