Zonele de munte din județele Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița se află sub Cod galben de viscol până sâmbătă noapte la ora 23:00, potrivit unei atenționări nowcasting emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

În zonele montane înalte, la altitudini de peste 1.700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 80...90 km/h, spulberând și viscolind zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 m. De asemenea, în aceste zone se va semnala ninsoare slabă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ninsori și viscol la munte, respectiv precipitații mixte și polei în restul regiunilor, valabilă până în seara Ajunului de Crăciun.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 decembrie, ora 2:00 - 24 decembrie, ora 22:00, temporar, vor fi precipitații în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Banat, precum și pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews