ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zonele de munte din județele Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița se află sub Cod galben de viscol până sâmbătă noapte la ora 23:00, potrivit unei atenționări nowcasting emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

În zonele montane înalte, la altitudini de peste 1.700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 80...90 km/h, spulberând și viscolind zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 m. De asemenea, în aceste zone se va semnala ninsoare slabă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ninsori și viscol la munte, respectiv precipitații mixte și polei în restul regiunilor, valabilă până în seara Ajunului de Crăciun.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 decembrie, ora 2:00 - 24 decembrie, ora 22:00, temporar, vor fi precipitații în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Banat, precum și pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.