ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii din domeniul sănătății din SUA au acordat unei organizații de cercetare extrem de controversate încă 650.000 de dolari pentru a face experimente pe viruși asemănători cu Covid, în ciuda temerilor că o activitate similară riscantă ar fi putut declanșa de fapt pandemia, scrie Daily Mail.

EcoHealth Alliance, condusă de zoologul britanic Peter Daszak, a finanțat studii în Wuhan - orașul chinezesc unde a început pandemia - asupra unor gene de coronavirus manipulate.

Astfel de cercetări, cunoscute sub numele de "câștig de funcție", pot viza în mod deliberat modificarea unor viruși pentru a deveni mai periculoși pentru oameni.
 
La începutul anului 2022, Anthony Fauci, coordonatorul plandemiei din Statele Unite, a fost interogat de senatori americani într-o audiere specială cu privire la originea virusului ucigaș, după că jurnaliștii temerari de la Project Veritas - Proiect Adevărul, despre care ActiveNews a scris adeseori, au dezvăluit un fost Raport secret al Agenției pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării, faimoasa DARPA, pentru inițiați, aflată sub umbrela Ministerului Apărării SUA, din care reiese că asociatul lui Fauci de la EcoHealth Alliance, Peter Daszak, a încercat să creeze acest virus, ca o componentă a unui vaccin, din 2018.

Experimentul de cinci ani al EcoHealth Alliance va investiga "potențialul de apariție a coronavirusului liliacului în Asia", oamenii de știință urmând să cerceteze peșterile din Myanmar, Laos și Vietnam pentru a preveni o nouă criză virală.

Subvenția a fost acordată luna trecută de către Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), care este condus în continuare de Anthony Fauci.
 
Fauci este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Daszak, care i-a mulțumit consilierului medical șef al guvernului american pentru că a a redus teoriile conform cărora Covid ar fi fost creat într-un laborator.

Se spune că EcoHealth Alliance ar fi primit 60 de milioane de dolari în ultimul deceniu. O parte din acești bani au fost direcționați direct către Institutul de Virusologie din Wuhan.

În justificarea subvenției se spune că cercetările anterioare în acest domeniu "identifică regiunea de graniță din sudul Chinei, Myanmar, Laos și Vietnam ca fiind un risc ridicat pentru apariția viitoare a unor noi coronavirusuri și locul potențial unde SARS-CoV-2 s-a "răspândit" pentru prima dată de la lilieci la oameni".

Cercetarea va include, de asemenea, testarea comunităților care trăiesc în imediata apropiere a animalelor sălbatice din Asia de Sud-Est pentru depistarea coronavirusurilor.  

Potrivit site-ului web al NIH, cercetarea va include furnizarea de "secvențe virale și izolate pentru a fi utilizate în dezvoltarea de vaccinuri".

Scopul principal al cercetării este descris ca fiind efectuarea de "anchete la nivelul comunității și prelevarea de probe biologice de la persoanele frecvent expuse la animalele sălbatice din Myanmar, Laos și Vietnam, pentru a găsi dovezi serologice de răspândire".
 
Celălalt obiectiv principal va include "prelevarea de probe și depistarea prin PCR a liliecilor și a altor animale sălbatice în locurile de supraveghere comunitară".

O altă secțiune spune: 'În cele din urmă, vom furniza rapid secvențe virale și izolate pentru a fi utilizate în dezvoltarea de vaccinuri și terapii'. 

Scopul pe termen lung al unor proiecte precum acesta este de a ajuta la pregătirea globală în cazul unei alte pandemii mondiale, a precizat NIH. 

Alte detalii despre rolul cercetătorului britanic Daszak în facilitarea cercetărilor riscante asupra coronavirusului în China au fost dezvăluite într-un raport din aprilie.

Acestea au subliniat modul în care EcoHealth Alliance a obținut milioane de dolari în granturi federale.

Grupul lui Daszak a evoluat , în mod bizar, de la o organizație non-profit pentru salvarea lamantinelor, la cercetările medicale privind apariția virusurilor.