ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cartea ”Zori însângerate”, bazată integral pe documente oficiale, fără abordări subiective, a fost reclamată la CNCD de Consiliul Național Maghiar din Transilvania(CNMT). Plângerea a fost depusă de avocatul Előd KINCSES, reprezentantul lui Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsm, de la Consiliul Național Maghiar din Transilvania, conform Evenimentul Zilei.

Potrivit informațiilor, reclamanții cer ca CNCD să constate faptul că: autorii cărții și editura au încălcat prevederile Ordonanței Guvernamentale nr.137 din 2000 și să-i sancționeze în conformitate cu dispozițiile acesteia. ”Consiliul Național Maghiar din Transilvania se așteaptă la o reacție promptă și o luare de poziție severă din partea autorităților competente și solicită acestora să acționeze de urgență”, apare în reclamația formulată înaintată de CNMT.

Motivul pentru care CNMT ar fi fost deranjat se rezumă la așa-zisa formulare a unor acuze aduse unora dintre reprezentanților de seamă ai națiunii maghiare, dar și altor importante personalități române, care au contribuit la răsturnarea dictaturii comuniste, și sunt calificați drept trădători de țară sau agenți străini. Pe lângă aceasta, motivul pentru care a fost înaintată reclamația se datorează, conform CNMT, ”produselor intelectuale” care instigă la ură, jignesc comunități etnice sau încalcă în picioare demnitatea membrilor acestora.

Referitor la reclamația către CNCD, Alecu Racoviceanu, redactor Evenimentul Zilei, consideră că reclamația ”conține aprecieri asupra respectabililor autori ai cărții, un alt element care nu are ce căuta într-o dezbatere tehnică despre discriminare”.

Volumul semnat de Tudor Păcuraru și Florian Bichir poate fi comandat AICI