Marș pentru comemorarea eroilor Revoluției, în Capitală. S-a strigat ”Jos Comunismul!” și ”Libertate!” - VIDEO
Sâmbătă, de la ora 19.00, în București, a început Marșul Eroilor, pe traseul Calea-Victoriei - Piața Universității.
Sâmbătă, de la ora 19.00, în București, a început Marșul Eroilor, pe traseul Calea-Victoriei - Piața Universității.
Dacă în timpul pandemiei, Klaus Iohannis era huiduit de protestatari la depunerea coroanei de flori în memoria victimelor Revoluției, anul acesta președintele a preferat să nu meargă deloc, fiind, de altfel, și ultima lui zi la Cotroceni.
Mult timp după Decembrie 1989 decizia de a organiza la București pe 21 decembrie 1989, în Piața Republicii, o Mare Adunare Populară pentru a condamna „Tulburările de la Timișoara” și a exprima solidaritatea cu Nicolae Ceaușescu a fost pusă pe seama unui Complot.
Am sentimentul că timpul a încremenit atunci, în zilele acelui tulburător decembrie. Am senzația că acel iureș, acele emoții, acele trăiri, spaime, speranțe, furie, revoltă, că toate acele zile și nopți, că tot acel aer străpuns de gloanțe
„În lutul greu din care am plecat / Am frământat simțire. / Din ură am clădit iubire. / Între seninul din Înalt / Și jalnicul de jos / Mereu m-am întors / În lutul greu din care am plecat. / N-am fost învins, dar nici n-am câștigat. / Mi-e barba albă, încâlcită, roasă. / Părinte, o să vin curând acasă”
Pe 21 decembrie, ora 18 voi fi în Piața Victoriei, pentru a participa la Marșul Eroilor, spre Universitate, locul în care am înfruntat dictaturile, locul unde s-a învins frica.
21 decembrie, ziua în care Președintele Iohannis este obligat să plece acasă potrivit supremației Constituției, este și ziua cu cel mai puternic simbol: 21 decembrie 1989, transformarea României din dictatură comunistă în stat democratic, cu sacrificiul a mii de români.
Ceva grav se întîmplă în România ultimei perioade: nu doar că am ajuns în prim-planul dezbaterilor la nivel global prin halucinanta anulare a alegerilor fără minime dovezi. Dar pare că de zile bune un regizor misterios face tot posibilul ca populația să fie isterizată.
Ștefan Ivan, 21 decembrie 1989, balconul Operei: ”…din toată inima! Ne manifestăm în mod pașnic. Noi nu sîntem așa cum am fost etichetați – huligani! (huiduieli) Nu sîntem fasciști! Nu sîntem iredentiști! Noi sîntem făuritorii bunurilor materiale! Noi sîntem poporul care trudește! Noi dorim libertate! Noi dorim alegeri libere!”
În 16 decembrie 1994 (la 5 ani de la revoluție) a avut loc audierea președintelui Ion Iliescu la această comisie. Prezint acum înregistrarea video aproape întreagă a audierii domnului Ion Iliescu la respectiva comisie.
Crucea Eroilor Revoluției Române ridicată pe locul plin de sânge în 21-22 decembrie 1989, unde au murit tinerii protestatari anticomuniști, Tricolorul pictat și Placa de marmură instalată în cinstea jertfei lor, au fost profanate prin vandalizare cu inscripții triviale și simbolul comunist secera și ciocanul.
Am aflat cu întristare de trecerea din această viață, acum la începutul anului 2023, în ziua de miercuri, 4 ianuarie, a părintelui Emanuel-Florin Ganciu, preot de caritate la Centrul de îngrijire și asistență nr. 1 „Sfântul Vasile”, sector 4, București
Blândul și bunul Părinte Emanuel Ganciu, cunoscut generației Pieței Universității 1990 pentru implicarea sa duhovnicească în susținerea tuturor cauzelor românești, a plecat spre brațele Domnului.
S’ar pune problema: "Constituie moartea lor o jertfa, sau nu?”. Dupa parerea mea, da. Jertfa este o daruire care insoteste o renuntare. Acestea sunt cele doua elemente ale unei jertfe.
Pe 21 decembrie 1989, la ora 17:30, 13 tineri au fost macelariti pentru Libertate, chiar în fata la Sala Dales. Erau rockerii cu dor de libertate, plecati de la Restaurantul Gradinita, sa-si caute libertatea în strada. Au fost executati fara drept la replica...
22 decembrie 1989. La Universitate, cinci tancuri aliniate, și în fața lor oamenii cu mâinile goale! Din 21 decembrie 1989, românii au stat drepți in fata tancurilor. Ale cui tancuri? Ale armatei! Care armată? Armata țării! Cea care se presupunea că jurase credință poporului, in fata Drapelului! Atunci!
Prezența de ieri dimineață (21 Decembrie), la ora 9.45, a Fiscusului din dealul Cotroceniului la Piața Universității a fost o împietate! Pentru el a fost doar un prilej de a mai rânji o dată, cinic, că a bifat obligația de imagine, trasată de consilierii săi.
Vorbim atât de mult în fiecare decembrie despre sacrificiile la care au fost dispuși tinerii ieșiți pe străzi în zilele revoluției, despre cum au fost gata să își asume moartea pentru libertate, dar este cu totul necesar să facem și lectura inversă.
Scriu această epistolă dintr-un imbold lăuntric de a vorbi despre Gheronda Porfirie. Am trăit atâtea întâmplări timp de 14 ani alături de el, eu fiind unul dintre medicii săi, și simt că nu trebuie să ascund de frații mei tot ceea ce am trăit alături de el.
Noi Românii, Honor et Patria, Calea Neamului, Starea de Libertate, Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruință, Legitimă Aparare, Camarazii și Seniorii Ligii Studenților s-au aflat azi în Piața Universității
Noi, care luptăm împotriva dictaturii globaliste, comunismul de tip nou, cinstim jertfa românilor care au luptat în decembrie 1989 împotriva dictaturii comuniste.Noi Românii, Honor et Patria, Calea Neamului, Starea de Libertate
Sunt ”cunoscători”, ”analiști”, ”istorici” de rețea de socializare care-și dau cu presupusul, superiori, despre ”lovitura de stat”. Unii dintre ăștia cu ”lovitura de stat în gură”, în decembrie 1989, ori erau încă nenăscuți, ori au trăit în acele zile pe după perdea.
Nu pierd prilejul, și de Unirea Mică, și de Unirea Mare, să mă opun celor cu pohtă mare de a batjocori. Antiuniunioniștii nu contenesc să considere decăzute (din drepturi, minte și suflet; cât pe ce și din DEX) cuvinte ca unire, unitate, patriotism, națiune.
De treizeci și trei de ani – cifră cu încărcătură colosal-simbolică pentru cei familiarizați cu Viața și Activitatea Unicului Fiu al Tatălui Creator – retrăiesc în această perioadă emoțiile bucureșteanului profesor navetist la umila școală din Săbăreni unde slujeam pe-atunci.
În prima zi a lunii decembrie 1989, cu o zi înaintea întâlnirii cu președintele american George Herbert Walter Bush de la Malta, liderul sovietic Mihail Sergheevici Gorbaciov a avut o convorbire de 76 de minute cu Papa Ioan Paul al II-lea
Se împlinesc, astăzi, 33 de ani, o cifră biblică, de când trupurile a 43 de timișoreni, uciși cu sânge rece, în lupta pe viață și pe moarte cu un sistem tiranic, erau duse la București, arse la crematoriul Cenușa
Lansarea cărții „Întâlnirea cu cel ce m-a împușcat”, cu participarea autorului Florian Cristache, luptător, împușcat în seara de 21 Dec. 1989. Seară de mărturii ale unor participanți la Revoluție. Intrarea liberă.
Dacă sângele lor curat de român a fost călcat în picioare de clica veche bolșevică Iliescu, Roman, Brucan, asta nu înseamnă că acel sânge s-a vărsat degeaba. Eroii de atunci nu au murit în zadar, căci au dat dovada istorică a unui curaj fantastic.
În 20 Decembrie aniversăm „Timișoara, primul oraș liber de comunism” sub credința de atunci - „COMUNISMUL S-A NĂSCUT PE NEVA ȘI-A MURIT PE BEGA!” - și „eliberarea a 987 de arestați, din zilele Revoluției”. Tot atunci s-a Ridicat și Lugojul. N-am cedat!
Pe 21 decembrie, ora 19, Piața Universității, Prezent alături de Dan Grăjdeanu, liderul Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, și de celălalte organizații civice românești. Mergem în continuare pe linia Cultului Eroilor
Magazinul Cocor aflat langa PIata Universitatii are niste afisaje luminoase enorme. Organizatorii au vrut sa inchirieze spatiul publicitar pentru 21 decembrie si au fost refuzati
Salvarea de vieți omenești puse în primejdie de politicile sanitare dezastruoase ale guvernului cît și apărarea Constituției și a legalității sînt interese publice majore iar apărarea acestora este legitimă, ceea ce exclude caracterul contravențional al faptei