Subiecte: 28 iunie 1883
Prelucrare și colorizare: Florin Roștariu / ColoRoștariu

Ziua lui Mihai. MIHAI EMINESCU. Un text definitoriu în fața sacrilegiului la care este supus și azi Marele Român de către Dușmanii Omului. Cazul HISTORY, Marcel Iureș, CTP (I)

Nu vrem să întinăm ziua lui Mihai cu o disecție a acestei producții de gang. Arătăm doar tâmpenia unui CTP, aprobat de bufonul ritos Marcel Iureș, care susține cu aplomb că de dinainte de 1883 dar mai ales după momentul arestării și declarării morții sale civile, de acum 140 de ani, până la cea fizică, din 1889, Eminescu a avut mințile pierdute.

Prof. Nae Georgescu: Ultima zi la Timpul a lui Eminescu. Într-un climat general de comploturi și conspirații – ce înseamnă o cabală în plus, aceea din 28 iunie 1883, prin care și Eminescu este declarat public nebun pentru a nu mai putea deține funcții!?

Ca să mă extrag din parantezele și generalitățile d-nelor care mă citează din auzite ca făcător de mitologie eminesciană, redau, cât se poate de scurt, opiniile mele despre ultima zi la Timpul a lui Eminescu.

Prof. Florin Constantiniu: Datoria cea mai sfântă a clasei politice din România este să readucă Basarabia în frontierele românești. Prefață la SĂPTĂMÂNA PATIMILOR (23-28 iunie 1940). Cedarea Basarabiei și a nordului Bucovinei - de Mihai Pelin

Anexarea de către Uniunea Sovietică a Basarabiei și nordu­lui Bu­co­vinei1, la 28 iunie 1940, a fost consecința directă a Pac­­tului Molotov-Ribbentrop și a izolării politice și militare din acea perioadă a Ro­mâ­niei.