Procesul comunismului (IV). Vîșinski, pumnul lui Stalin în România: „Ei consideră patriotism a lupta împotriva Rusiei?”
ActiveNews a început procesul comunismului în România
ActiveNews a început procesul comunismului în România
ActiveNews a început procesul comunismului
9 octombrie 1944. Sir Winston Leonard Spencer Churchill și Iosif Vissarionovici Stalin s-au întâlnit la Conferința de la Moscova.
ActiveNews începe, de azi, 24 noiembrie, PROCESUL COMUNISMULUI în România.
Nimeni nu mai pune la îndoială astăzi faptul că la fel ca național-socialismul comunismul a fost o ideologie nebună, a declarat Viktor Orban.
În 2015 se împlinesc 90 de ani de la nașterea părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa
Pe 29 octombrie, la Bacău, se năștea Oscar Rohrlich, mai cunoscut sub numele de Radu Cosașu.
Până foarte de curând era ceva firesc ca demnitarii să beneficieze de o serie de privilegii materiale şi de protocol şi prestigiu.
Ȋn Revoluţia din Decembrie 1989 au fost uciși 37 de copii.
De ce nu vrei să te supui Împărătesei şi să devii greco-catolic, lăsând Ortodoxia? [comisia imperială]
La 18 aprilie 1894, la Buzău, se năştea marele ziarist român,
Maşinile folosite de Nicole Ceauşescu sunt pasiunea de-o viaţă a unui bărbat.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Congresul extraordinar al partidului, că social-democrații
Bucureştiul comunist este opera unui singur om. Aproape toată arhiva celui care a fost arhitectul-şef al Capitalei timp de 12 ani a fost descoperită recent într-o ghenă.
Tânărul istoric ieșean, Silvian Emanuel Man, a realizat un comentariu
Senatorul Valeriu Todirașcu, din partea formațiunii Noua Republică, a depus un proiect de lege priprivind
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc anunță că, în urma unor investigații arheologice desfășurate în ultimele zile au fost găsite osemintele a cinci partizani anticomuniști uciși în Munții Apuseni.
Sunt puțini cei care mai contestă faptul că modul în care trăiește România azi își găsește o cauză directă în desfășurarea și rezultatul celui de-al doilea război mondial
Miniștrii Justiţiei din opt ţări au semnat, zilele trecute, o declaraţie comună despre necesitatea înfiinţării unui tribunal internaţional pentru investigarea crimelor comunismului.
Miniştrii Justiţiei din opt ţări au semnat o declaraţie comună asupra necesităţii creării unui tribunal internaţional pentru investigarea crimelor comunismului.
Alexandru Florian, directorul Institutului "Elie Wiesel", este autorul unei cărţi intitulate
Președintele Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat, Aurelian Pavelescu, a afirmat că recentele declarații ale Episcopului Giurgiului
Turismul e moneda pe care pariază aproape toate ţările. E o sursă importantă de bani pentru buget, dar şi una de creare a locurilor de muncă.
Suntem în situaţia PARADOXALĂ ca după 45 de ani de comunism să condamnăm Holocaustul împotriva evreilor prin două legi, iar Holocaustul Comunist să nu fie condamnat explicit PRIN NICIO LEGE!
Promulgarea Legii antilegionare, așa cum a fost denumită legea nr. 217/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, naște reacții peste reacții.
Între 24-26 iulie, la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, din Făgăraș, au avut loc Zilele Rezistenței Naționale. Evenimentul s-a aflat la a șasea ediție.
Dezbaterile despre legea antilegionară sunt în toi, iar în cursul săptămânii trecute, o voce singulară făcea o afirmație foarte interesantă.
Gata, avem și noi un ”Patriot Act”, că altfel nu eram în regulă, nu-i așa? Găsesc această lege pe deplin neconstituțională, ipocrită și plină de ambiguități care folosesc oricui doar cetățeanului și libertății de exprimare, nu!
Tovarăși, fiți vigilenți! Elementele dușmănoase se infiltrează și strică virtutea poporului iubitor de propaganda LGBT, de gaze de șist, anti-BOR (implicit ora de religie în școli), democrație cu servicii și DNA samd! :)))
Anunțul consilierului prezidențial, Andrei Muraru, cum că efectul principal al legii așa-numite "anti-legionare" este interzicerea cultului pentru fostul președinte.
Oare chiar am ieșit din comunism?
Alexandru Vișinescu, personaj care a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat din anul 1956 până în 1963, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, au hotărât magistrații Curții de Apel București
Câțiva din copiii legionarilor care au fost condamnați din motive politice pe vremea comunismului i-au scris președintelui Klaus Iohannis.
La sfârșitul anului trecut, tinerimea română a mai pierdut o ocazie pentru a construi ceva durabil și impresionant.
”Nimeni nu este mai presus de lege”- se spune așa de frumos, cu sensuri uneori corecte, alteori incorecte.
Însă ce înțelegem prin lege?
Mărturisesc că mi-ar fi plăcut să încep această neînsemnată epistolă cu un "dragă", dar pur și simplu nu am putut. Cum nu pot nici să tac, când văd cum manipulați și cum folosiți dubla măsura în ultima dvs scrisoare către "bobor".
Alex Mihai Stoenescu este un istoric român, născut la 2 octombrie 1953, la București, autor a numeroase volume istorice, dintre care seria de succes: "Istoria loviturilor de stat din România", dar și "Armata, mareșalul și evreii". Volumul de beletristică, "Patimile sfântului Tommaso D'Aquino," a primit premiul Academiei în 1995.
Naraţiunea dominantă a ultimelor două decenii la nivel global a fost de o simplitate dezarmantă: Vestul e modelul, Vestul e bun, dezvoltat, prosper, liber, democratic şi tolerant.
Revoluția sexo-marxistă continuă. Și este posibilă, chiar impusă, prin infiltrarea în teritoriul „inamic” a sumelor imense de bani pentru implementarea ideologiei care să scoată din rădăcini tradiția creștină a Bătrânului Continent
Pe regizorul de 26 de ani l-am prins între avioane, în timpul turului european de lansare al noului său film documentar, The Weight of Chains 2. Premiera mondială avusese loc în noiembrie anul trecut, în cadrul festivalului Montecasino din Africa de Sud. Tot atunci a fost lansat oficial în Canada și Mexic, iar premiera europeană a avut în loc în Suedia, la Stockholm.