10 noiembrie 1940: Marele Cutremur care a zguduit Bucureștiul. Soldați, pompieri și legionari curăță rămășițele Blocului Carlton - FOTO
În data de 10 noiembrie 1940, în România s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter.
În data de 10 noiembrie 1940, în România s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter.
Într-un articol intitulat ”File de jurnal”, publicat în revista Luceafărul la 2 aprilie 1977, actorul Ion Besoiu, care era la acea vreme directorul Teatrului Bulandra, descrie, cronologic, oră cu oră și zi cu zi, clipele trăite în fatidica seară de 4 martie.
La ora 21. 22 de minute și 22 de secunde, pe 4 martie 1977, pământul a trepidat. Întâi a fost un salt vertical scurt și violent, apoi au urmat 56 de secunde de balans orizontal, pe direcția nord-sud.
Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs vineri dimineață în județul Buzău. „În ziua de 28 Aprilie 2023 la ora 06:13:32 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 142km”.
În ziua de 12 Martie 2023, la ora 14:15:09 (ora locală a României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 16 km”, a transmis, duminică, INFP prin intermediul rețelelor de socializare
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 48 km S de Timișoara, 75 km NE de Belgrade, 75 km NE de Zemun, 96 km S de Arad, 96 km E de Novi Sad, 124 km SE de Szeged, 201 km S de Oradea, 233 km N de Nis, 235
Vineri, 17 februarie, 2023, la ora 11:11:41 (ora României), s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.4, la adâncimea de 15 km, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Am să vă explic un mecanism în care o să înțelegeți modul în care lucrează statul turc, față de statul roman. O să rămâneți uimiți de diferență, și fac acest lucru tocmai pentru că această tragedie – per ansamblu – rezultată în urma cutremurelor repetate din Turcia, a avut vina factorului uman la nivel mărunt.
Directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat marți, la Antena 3, că experții institutului nu știu de ce s-au petrecut acum seismele de luni și marți din Gorj și Dolj.
Potrivit surselor citate, zeci de apeluri au fost efectuare la serviciul de urgențe, iar pompierii au chemați de acasă pentru a face față solicitărilor
Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a înregistrat în România, luni după-amiază, la ora 16.58. După 20 de minute, s-a produs o replica de 3,0.
”Libertatea” se întreabă cum ar reacționa sistemul nostru de sănătate la un cutremur ca cel din Turcia. Eu mă întreb cum ar reacționa Klaus Iohannis. Probabil cam așa, după 2-3 zile de tăcere:
Un cutremur produs în zona seismică Vrancea, care s-a resimțit și în București, s-a petrecut în această dimineață, la ora locală 6.50.
Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs luni după-amiaza, la ora 16:12:37, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la adâncimea de 110 kilometri,
Începând cu ora 9.00 s-a declanșat exercițiul national „SEISM 2018”, cel mai mare exercițiu seismic din România, din ultimii 20 de ani.
Un cutremur a avut loc miercuri seară în România.
Dan Rău, șeful Seful Institutului Seismologic din Timisoara, a inventat un dispozitiv despre care spune că, în cazul unui cutremur puternic...
Gheorghe Mărmureanu a declarat că, din analizele și cercetările sale, următorul mare cutremur care se va produce în România va fi în anul ..
Un seism de magnitudine 4 grade pe scara Richter a avut loc, duminică seară, în județul Buzău
O alertă falsă a produs panică între urmăritorii aplicației Biziday, ce aparține lui Moise Guran...
Sâmbătă, 4 martie, s-au împlinit 40 de ani de la marele cutremur din 1977, când un seism de 7,2 grade pe scara...
O alertă falsă a produs panică între urmăritorii aplicației Biziday, ce aparține lui Moise Guran: "Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km."
Muzeul Municipiului București invită publicul, începând de vineri, 3 martie 2017, la vernisajul expoziției „Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977”
România poate accesa fonduri europene pentru pregătirea la dezastre, după ce Comisia Europeană a transmis la începutul acestei săptămâni faptul că țara noastră a îndeplinit condiționalitățile ex-ante (înainte de a se produce un eveniment avut în vedere) privind prevenirea și gestionarea riscurilor, se arata într-un comunicat al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Există o posibilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur cu o magnitudine de peste 6, a declarat Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
„O creștere subită a numărului de apeluri poate duce la suprasolicitarea rețelelor și, în cazuri extreme, chiar la blocarea acestora”, avertizează ANCOM.
Știința nu poate prezice cutremurele, dar măsurile de precauție pot salva vieți. Lucruri simple, cum ar fi cunoașterea locurilor de unde se întrerup energia electrică și gazul, o verificare de rutină a mobilierului masiv din casă, pot face diferența între viață și moarte în cazul unui seism.