Ion Iliescu, chemat la Parchetul General în dosarul Revoluției
Fostul președinte Ion Iliescu a venit, marți dimineața, la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluției.
Fostul președinte Ion Iliescu a venit, marți dimineața, la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluției.
Fostul președinte Ion Iliescu nu va avea sechestru pe avere, în Dosarul
„A fost principalul factor de diseminare a știrilor false, cu caracter diversionist, în acest fel contribuind într-o foarte mare măsură la instalarea psihozei teroriste ce a afectat profund întreaga populației a României", spun procurorii.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis un comunicata de presă în care s-a anunțat
Fostul președinte Ion Iliescu a fost astăzi, timp de o oră și jumătate, în fața procurorilor de la Parchetul General.
Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri ministrului Justiției avizul pentru urmărirea penală în cazul lui Ion
Gelu Voican Voiculescu, un apropiat al fostului președinte Ion Iliescu, a fost ales director al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, instituție subordonată Senatului României.
Augustin Lazăr, procurorul general al României, a cerut președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale față de Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu
Recentele anunțuri ale Procuraturii în cazul dosarulului „Revoluției din decembrie 1989” au stârnit vâlvă în rândul
Dacă, în acea zi de joi, cineva ți-ar fi arătat această zi de joi, ai fi murit pentru ea?
Acest dialog a fost purtat zilele trecute pe facebook și a pornit de la o postare pe care domnul Sergiu Moroianu a scris-o pe deja prea-utilizata rețea de socializare. Este vorba despre textul de mai jos:
Centrul Cultural al Sectorului 1 îi învită pe bucureșteni la Fântâna de la Universitate, acolo unde se va organiza un eveniment în memoria celor căzuți acolo acum 28 de ani.
În cadrul Dosarului Revoluției, procurorii au declarat, că au înregistrat avansări în anchetă, fiind clarificate împrejurările legate de fuga...
Jugănaru Dumitru, împușcat la Timișoara pe 17 decembrie 1989, a fost uitat din pomelnicul morților înșirat în ordonanța de clasare a Dosarului Revoluției.
Generația Revoluției, adică a mea, fericiții care aveau 25 de ani în anul 1989, a fost cu ochii larg deschiși și tot a fost țepuită la sînge.
În 2016, omul de afaceri francezo-libanez Ziad Takieddine afirma cu subiect și predicat că fostul lider libian
Ȋn Piața Universității, unde ieri se striga „Vom muri și vom liberi”, murindu-se!, azi se duce lupta pentru legalizarea parteneriatelor civile.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunțat că se suspendă din partid „în urma scandalului mediatic și a presiunilor mediatice care au avut loc asupra mea”
Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.
Klaus Iohannis a declarat că așteaptă finalizarea anchetelor în cazul Revoluției și Mineriadei și decizii clare...
A fost sau n-a fost spontan protestul anti PSD ce a cuprins multe orașe din România în câteva zile?
Nicolae Ceaușescu a sperat că o intervenție în forță a autorităților va opri manifestațiile de amploare ce izbucniseră...
Ȋn Raportul Parchetului Militar din 1994 se spune că în diverse zone „au fost semnalate ținte aeriene, apreciate a fi avioane și elicoptere, asupra cărora s-a acționat cu artileria antiaeriană, fără ca ulterior să fi fost descoperite resturile unor aeronave.
Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, și-a exprimat, marți, speranța că dosarul Revoluției din 1989 va face lumină „atât pentru istorie, cât și pentru justiția statului democratic român” asupra lucrurilor care s-au întâmplat acum 27 de ani.
Ȋn 1989 a fost Revoluție, până ce ea n-a mai fost. 1.142 de oameni au murit atunci. Din eroism, din întâmplare sau din niște calcule meschine. Numărul celor uciși la mitingurile de protest din 17 - 22 decembrie 1989 nu depășește 200.
Timișorenii marchează astăzi a patra zi a Revoluției începute în orașul de pe Bega. Pentru că acum 27 de ani, pe 19 decembrie 1989, muncitorii uneia dintre cele mai mari fabrici din Timișoara au declanșat și un protest fără de care Revoluția s-ar fi oprit.
Liderul Asociației 21 decembrie 1989, Doru Mărieș, a avut, marți, o întâlnire cu Procurorul General al României și cu procurorul care instrumentează dosarul Revoluției, iar la finalul întrevederii a declarat că a cerut o confruntare între revoluționari și fostul președinte al României, Ion Iliescu.
Noi nereguli au fost descoperite de Corpul de Control al premierului la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari în urma unei anchete desfășurate în intervalul 2012 - 2016.
Procurorii susțin că au fost acordate în mod ilegal certificate de revoluționar unor persoane din orașele Deva, Buzău, Brăila, Târgoviște și Herculane, unde nu au fost înregistrați morți sau răniți la Revoluție.
Percheziții într-un nou dosar care vizează acordarea ilegală de certificate de revoluționar. Procurorii Parchetului General au suspiciuni că peste trei mii de astfel de documente au fost acordate.
La aproape 27 de ani de la Revoluție, procurorii militari vorbesc explicit despre faptele comise de puterea politică și militară instalată la București
Procurorii Secției Parchetelor Militare au dispus în dosarul Revoluției extinderea...
Procurorii trebuie să termine în timp record dosarul Revoluției, o anchetă care trenează de 26 de ani. Președintele României a cerut ca acest caz fie rapid rezolvat.
Referitor la solicitarea președintelui de soluționare a anumitor dosare, Lazăr a precizat că discuția...
Teodor Mărieș a anunțat că va depune la Parchetul General o cerere prin care solicită revocarea procurorilor care ....
Cercetările din dosarul Revoluției trebuie reluate pentru că ancheta inițială în acest caz a fost făcută superficial, fără a fi analizate probele....
Fost ministru al Apărarii, generalul Victor Atanasie Stănculescu a murit într-un azil de bătrâni
Dosarul Revoluției a fost redeschis, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).
Magistrații Curții Supreme au amânat din nou decizia în cazul redeschiderii Dosarului Revoluției.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat ieri câștig de cauză într-un nou dosar deschis de urmașii celor uciși în Revoluția din 1989