DOSARUL REVOLUȚIEI, redeschis de Parchetul General. Bogdan Licu: Se vor face cercetări pentru genocid
Bogdan Licu, Procurorul General interimar, a anunțat că Dosarul revoluției a fost redeschis.
Bogdan Licu, Procurorul General interimar, a anunțat că Dosarul revoluției a fost redeschis.
După ce Parchetul General a anunțat că vrea să reanalizeze dosarul Revoluției, fostul președinte susține că faptele petrecute atunci sunt de domeniul istoriei.
Statul trebuie să achite câte 15 mii de euro pentru 17 persoane care și-au pierdut rude în timpul revoltei anti-comuniste.
Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a solicitat ÎCCJ Dosarul Revoluției, pentru a fi reanalizat.
Demisia lui Tiberiu Nițu, care susține că se sacrifică pentru a proteja imaginea instituției, vine prea târziu
Judecătorii ÎCCJ au respins vineri, ca inadmisibilă, plângerea depusă de Asociația 21 Decembrie 1989 împotriva deciziei procurorilor militari de clasare a dosarului Revoluției.
20 ianuarie 2016. Ancheta care ar fi trebuit să stabilească cauzele producerii accidentului aviatic și modul în care autoritățile au acționat ulterior
Asociația 21 Decembrie 1989 cere Consiliului Superior al Magistraturii - CSM și Departamentului Național Anticorupție - DNA
Regizorul Cornel Mihalache a realizat, în 2012, un nou documentar despre ceea ce se numește "Revoluția română" din decembrie 1989.
O lumânare subțire de ceară arde pentru odihna sufletelor celor care s-au jertfit pentru țară.
Traficul va fi restricționat în Capitală, luni și marți, pentru desfășurarea unor evenimente de comemorare
Societatea Timișoara, devenită membru al organizației internaționale neguvernamentale Platforma Memoriei și a Conștiinței Europene
Una dintre cele mai sângeroase zile din decembrie 1989 a fost cea în care au fost uciși șapte luptători USLA, în frunte cu colonelul Gheorghe Trosca
Am scris acum doi ani rândurile de mai jos. Cu fiecare an ce trece de la acel decembrie, resimt tot mai acut ceea ce am pus în ele. Îmi pare că sunt tot mai puține cele care să mă contrazică.
Procurorii Secției Parchetelor Militare își păstrează decizia și clasează din nou Dosarul Revoluției.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, în alte 8 dosare, condamnarea sistemului judiciar din România
Răniți și urmași ai celor uciși în Decembrie 1989 stau la coadă la Parchetul Militar pentru a depune plângeri împotriva rezoluției de clasare a Dosarului Revoluției.
Ieri, o delegaţie a Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de sesizare a Inspecţiei Judiciare,
Ia o pauză și gândește. Ai crescut, nu mai poţi crede, ca la Revoluţie,
Dumnezeu să-i ierte pe oamenii morți vineri seară la Colectiv și să-i întărească pe cei rămași în viață.
La câteva zile după clasarea Dosarului Revoluției, generalul(r) Iulian Vlad, ultimul șef al Securității, a vorbit la Târgu Jiu despre evenimentele din decembrie 1989.
La Revoluţie au fost uciși 1.142 de oameni.
Ȋn Revoluţia din Decembrie 1989 au fost uciși 37 de copii.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.
Cât rost, în decizia de clasare a dosarului revoluției! Cât mesaj, pentru cine îl poate pricepe! Și cât de logică, până la urmă, închiderea poveștii!
La Revoluţie au fost uciși 1.142 de oameni. Ei n-au fost ţinte din carton, au fost din carne, sânge și oase. Şi au strigat de durere, când moartea i-a lovit.
Povestea Mineriadei este o perdea de fum, afirma Traian Băsescu.
Am văzut Dosarul Revoluţiei. Din întâmplare, prin ușa întredeschisă a unui birou din Parchetul General.
23 octombrie 2015, ora 13:00. Sediul Asociaţiei 21 Decembrie 1989. Conferinţă de presă despre „Dosarul 13-15 iunie 1990 cu toate conotaţiile sale.”
Procurorii militari au hotărât ca dosarul Revoluției să fie clasat, potrivit unor surse apropiate anchetei.
Fostul șef al Serviciului Român de Informații, Virgil Măgureanu, a declarat că în decembrie 1989, în România a avut loc o lovitură de stat militară, reușită parțial.
România a fost condamnată din nou de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru tergiversarea dosarului Revoluţiei din 1989.