13 iulie 1990: MARȘUL ALB, cea mai mare manifestație anticomunistă post-revoluție. ”Am trăit o dramă istorico-politică”. GALERIE FOTO
Azi se împlinesc 34 de ani de la poate cel mai mare marș post Revoluție din România, organizat de Liga Studenților
Azi se împlinesc 34 de ani de la poate cel mai mare marș post Revoluție din România, organizat de Liga Studenților
Toate semnele sunt că puterile lumii acesteia n-au anticipat o atât de radicală întorsătură a lucrurilor, dar mai ales n-au prevăzut că la București seria „revoluțiilor de catifea” (gândite de marile servicii) se va preschimba într-o mare insurecție religioasă.
În urmă cu 34 de ani, pe 14 iunie 1990, la primele ore ale dimineții, asistam din clădirea Institutului de Arhitectură cum Piața Universității era invadată de licurici - lămpașele minerilor - pe fondul unui sunet bizar, subliminal, un uruit sinistru menit să declanșeze cine știe ce reacții la nivelul subconștientului.
Evenimentul major al perioadei electorale rămîne incontestabil, manifestația din Piața Universității. Cel mai lung miting din lume domină spațiul mijloacelor de difuzare în masă din întreaga Europă. Sfîrșitul lui decembrie 1989
Parchetul General a anunțat oficial, joi, punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman și a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.
Manifestanții vin în Piața Universității, loc-simbol ale insurecției anticomuniste din decembrie 1989, pentru a striga împotriva regimului neocomunist instaurat prin conspirație, cu Ion Iliescu, Petre Roman și Silviu Brucan la putere
Iar astazi, aceeasi treaba: comunistii revin la putere vopsiti in progresisti si globalisti care vor sa ne puna botnita, sa nu mai vorbim, pasapoarte cu amprenta de carbon ca sa nu ne mai miscam si sa ne ia totul ca sa ne faca fericiti.
Cu ocazia împlinirii frumoasei și venerabilei vârste de 75 de ani, ActiveNews îi urează La Mulți Ani maestrului Ion Cristoiu și publică un editorial antologic al publicistului, intitulat ”Un model european - Piața Universității 1990”.
DOSAR ROMÂNIA nu este o emisiune de actualități. Emisiuni de actualități ar trebui să fie asigurate de către departamentul de știri, dacă tot au, mulți dintre ei, sporuri să verifice știrile, sau mai știu eu ce.
„33 de ani de la Mineriadă. Copiii și tinerii de azi nu mai știu nimic despre acest moment istoric. Memoria e scurtă, iar istoria e prea lungă. O plângere și zece vizite la Procuratură. Pentru a declara același și același lucru, pentru a trăi în buclă oroarea din 14 iunie 1990.”
PS: Miner la TVR: „Am gasit la penețeu droguri, armament, muniție, mașină de scris automată… de tipărit bani la peneleu - este în ziarul Adevărul”.
23 aprilie 1990, de ziua Sfântului Gheorghe, s-a adunat ceva lume pe lângă Universitate, pentru prima oară rămân peste noapte, de veghe, vreo sută de oameni adunați sub balconul Universității.
Au fost anii de aur ai presei românești post Ceaușescu, cu Piața Universității, cu prima descindere a minerilor, cu studenții veniți din stradă să devină ziariști, cu comuniștii feroce reșapați în democrați, cu vînătoarea de securiști, cu mineriada din iunie (cea mai cumplită!), cu marșul cămășilor albe
Am aflat cu întristare de trecerea din această viață, acum la începutul anului 2023, în ziua de miercuri, 4 ianuarie, a părintelui Emanuel-Florin Ganciu, preot de caritate la Centrul de îngrijire și asistență nr. 1 „Sfântul Vasile”, sector 4, București
„A plecat dintre noi marele om de cultură Prof. Petre Constantin, pentru prieteni, Dr Barbi: poet și pictor de mare anvergură, autor al textelor din Cântecele Golanilor, golani și huligani fiind cei care au înfăptuit Revoluția din 1989,
A fost cândva o Baricadă. A libertății. În 1989. Se auzeau strigătele mulțimii:"Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă!". "Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!"
Celor CURATI MORAL SI SUFLETESTE care au avut puterea si mai ales curajul sa infrunte un sistem putred si diabolic ca eu sa pot sa ma educ in libertate, sa-mi pot deschide aripile spre cele mai frumoase dorinte, sperante,
Marș Comemorativ în cinstea eroilor anticomuniști din Zona Liberă de Necomunism a României și a victimelor din 13-15 iunie 1990!, astăzi, 13 iunie 2022, cu începere de la 19.30, anunță Grupul NOI.
Câteva cuvinte pe marginea unui comentariu luminos al profesorului Ilie Bădescu despre 13-15 iunie.
Acum 32 de ani, în București începeau unele dintre cele mai sângeroase zile de după evenimentele din 1989. Astăzi, la Brașov, trei fotografi care au imortalizat evenimentele le vor expune pentru publicul din oraș în Piața Sfatului, începând cu orele 13.00
Asociația „15 Noiembrie Brașov - 1987” și Muzeul Județean Brașov vă invită luni, 13 iunie 2022, ora 13, la Brașov, în Piața Sfatului, unde va avea loc deschiderea Expoziției în aer liber de Fotografie Documentară „Fenomenul Piața Universității și Mineriada din 13-15 Iunie 1990”
Ilustrație video/audio, la 32 de ani de la debutul Fenomenului Piața Universității: Ne vom întoarce într-o zi - Emisiune realizată în 1990 de Răzvan Ionescu despre Sfintele Paști, Radu Gyr și Piața Universității.
Un mare om, un mare român, un minunat Parinte si un neobosit luptator a trecut la cele veșnice. Azi Miercuri la 16:30 ii putem spune "La Revedere In Cer!" Sfinției Sale în Piața Presei LIbere și în Piața Universității
Un film românesc, cu un scenariu aparte, își face loc curând pe ecrane. Cel puțin un episod extrem de dur are corespondent în realitate. Despre el, doi regizori au făcut dezvăluiri cutremurătoare
Marele protest din 2 octombrie, precum și sutele de semnături care au venit și continuă să vină din toată țara și numeroasele comentarii primite de la semnatari și cititori care au aderat la Apelul-manifest lansat de ActiveNews mi-au adus speranță și bucurie. România mai are suflet. România este vie!
Astăzi au loc proteste anti-vaccinare obligatorie și restricții aberante în mai multe orașe din România. Protestul cel mai important are loc chiar acum în Piața Victoriei din București.
Dușmanul dictatorial era tot de stânga, de extracție bolșevică accentuată, trădător de țară, criminal. Avea să-și trădeze poporul, să-l mintă și să-l jefuiască, să-și bată joc de el și, în același timp, ceea ce e și mai rău, să-i dea speranță.
Și când îmi aduc aminte că pe 22 decembrie 1989 împreună cu Ion Caramitru și o coloana de manifestanți am venit la Mircea Dinescu acasă, pe Bitoliei, în Dorobanți, ca să îl luăm la Televiziune - și l-am mai și așteptat, vreo 2000 de oameni - mai că-mi vine, ca fost „Hitlerjugend” ce sunt, să-l trimit direct la Auschwitz.
"Doamne cât o să mai minți/ Copilașii prin părinți?/ Doamne cât o să mai ții/ Ucigașii de copii și părinții lor de vii?"
În prag de comemorare a 31 de ani de la crimele din decembrie 1989, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis definitiv, joia trecută, restituirea la Parchetul Militar a dosarului Mineriadei din 1990, pentru refacerea de la zero a urmăririi penale, după ce toate probele strânse de procurori au fost anulate.
Seniorii Ligii Studenților au fost prezenți marți, 13 octombrie, orele 16:00, la Muzeul Unirii din Iași, la un dublu eveniment cultural: lansarea cărții jurnalistului Victor Roncea de convorbiri cu Părintele Justin Pârvu - „De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul”
Horia Alexandru Stoicanu din București, născut pe 29 septembrie 1949, nepot al lui Vasile Emanoil - comandant în Armata Regală a României în al Doilea Război Mondial -, este un scriitor și cantautor român a cărei operă e pe cât de prolifică și valoroasă, pe atât de puțin cunoscută publicului larg.