Elitele ultimului veac de istorie românească
Nu peste mult timp românii vor sărbători centenarul întregirii neamului în rotunjimea granițelor sale firești
Nu peste mult timp românii vor sărbători centenarul întregirii neamului în rotunjimea granițelor sale firești
Cea mai mare parte a Sarmizegetusei Regia nu a fost cercetată sistematic până în prezent
Sorin Ovidiu Vântu, fost patron al Realității TV și om influent în anii 90-2000 ai secolului trecut, scrie pe blogul său despre manipulare.
Jurnalistul Adrian Pătrușcă a scris despre martiriul Sfinților Martiri Brâncoveni, iar editorialul său nu mai necesită alte comentarii. Trebuie citit și recitit.
Mănăstirea Mihai Vodă din Turda, ridicată pe locul unde a fost ucis Mihai Viteazul, va fi sfințită duminică, 19 august 2018, informează agenția Basilica.
.Sfântul Martir și Binecredinciosul Voievod Constantin Brâncoveanu a fost Domn al Țării Românești între anii 1688 - 1714.
Prima parte a documentarului, aici.
Va fi interesantă postumitatea mea. Scrisul meu se va despovăra de biografia autorului, în circulația lui printre oameni. (Adrian Păunescu)
O călătorie prin obiceiurile culinare ale românilor, din antichitate și până în zilele noastre
Festivaluri, simpozioane, adunări populare, spectacole cu baloane de aer, statui și obeliscuri. Sunt doar câteva dintre cele 99
Academia Română a luat act de „continuarea și intensificarea unor activități politice care urmăresc denaturarea adevărului cu privire la aromâni și la dialectul aromân”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe siteul instituției.
Conform Constituției, Art. 135: Economia României este economie de piață, bazată pe libera initiațivă și concurență.
Recent, la Editura RAO a apărut volumul „Securitatea nu poate fi reabilitată. Dialoguri cu generalul Iulian Vlad 2003 - 2008”, al istoricului Alex Mihai Stoenescu.
Sâmbătă, 14 iulie a.c., s a încheiat la Mănăstirea Putna ediția a XXI a a simpozionului internațional de istorie Colocviile Putnei, se arată într-un comunicat de presă.
Președintele Academiei Române, prof.dr. Ioan-Aurel Pop, a spus că pe teritoriul României nu s-a făcut niciodată propagandă islamului, pentru că domnitorii Țărilor Române nu au permis acest lucru în relație cu Imperiul Otoman
Anul acesta este un an special pentru români și pentru Mănăstirea Putna, întrucât se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918,
Nu cu mult timp în urmă, Horia Roman Patapievici făcea o declarație interesantă despre strategia de viitor
Avem bucuria să vă semnalăm un nou volum care tratează fenomenul jertfei românilor aruncați în temnițele
Despre istoria care se scrie azi după cum dictează marile puteri, despre ucrainizarea forțată a românilor din Cernăuți
Deputatul Daniel Gheorghe a participat la pomenirea eroilor neamului îngropați la Cimitirul de la Țiganca
„O constantă s-ar cuveni să ne fie identitatea românească și o alta identitatea europeană, din cadrul UE.
Despre identitate și credință, despre România de azi și Românnia înaintașilor noștri, despre intelectualii care consideră că limba
Cu ocazia Zilei Independenței României (proclamată pe 9 mai 1877 și ratificată de Parlament pe 10 mai 1877),
Istoricul George Damian lansează luni, 4 iunie, de la orele 18:00, la Palatul Suțu, un proiect pe care l-a proiectat în
La 80 de ani de existență, Fresca Ateneului Român a avut parte de un „Regal pentru Centenar”, eveniment cultural
Un nou număr al revistei „Manifest Românește”, publicație care celebrează spiritul românesc și pune în valoare tradițiile și cultura acestui neam
Dan Voinea, fostul procuror care a lucrat Dosarul Revoluției, a declarat la România TV că tatăl lui Mircea Geoană este cel care a lansat diversiunea cu teroriștii în subteranele Bucureștiului.
Directorul Executiv al Instituției ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității, prof.dr Călin Georgescu, a vorbit luni
Împlinirea a 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român a fost marcată luni seara printr-un concert vocal-simfonic, lansarea unui film documentar și o expoziție foto,
Pentru cei care se așteptau ca 2018 să fie un an al sărbătorii naționale a Marii Uniri, Anul Centenarului este, cu siguranță, o dezamăgire. Autoritățile s-au întrecut în scandaluri și bătălii politice, lăsând interesul național pe plan secund.
Istoricul George Damian afirmă că regimul juridic al țiganilor în Țările Române nu coincide cu „propaganda
Proiect de suflet în Anul Centenarului. Poetul Laurian Stănchescu dorește că Parlamentul României
După ce se decide, în august 1916, intrarea țării noastre în război împotriva Puterilor Centrale, trupele române intră în Transilvania pentru eliberarea acesteia.
Ziua Națională a Martirilor din închisorile comuniste a fost marcată, pentru prima oară, de la instituirea acestei sărbători în 2017.
Președintele Academiei Române, profesorul Ioan Aurel Pop, a făcut o analiză amănunțită a situației din România în cadrul unui interviu oferit numărului din mai al revistei Familia Ortodoxă.
Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, a spus luni că „România Mare este și o împlinire a Bisericii Ortodoxe Române”, informează agenția de presă Basilica.
Domnule Nicolae Robu, primar al Timișoarei,
Președintele Academiei Române, prof. Ioan Aurel Pop, a vorbit despre Unirea Românilor
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) celebrează 46 de ani de existență printr-un eveniment major.
Începând cu 8 mai 2018, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER)