A murit Petre C. Baciu, unul dintre ultimii supraviețuitori ai rezistenței anticomuniste
Petre C. Baciu, participant la rezistența anticomunistă, a murit în dimineața zilei de 21 august, anunță jurnalistul Claudiu Târziu.
Petre C. Baciu, participant la rezistența anticomunistă, a murit în dimineața zilei de 21 august, anunță jurnalistul Claudiu Târziu.
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER)
Florin Dobrescu, fostul președinte al Partidului Totul pentru Țară (formațiune înființată de foști legionari
PS Macarie Drăgoi, Episcopul Românilor din Europa de Nord,
Una dintre spadele voievodului Ștefan cel Mare, identică cu cea expusă la Muzeul Topkapî din Istanbul, va putea fi văzută, pentru prima dată
Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut să trimită un mesaj cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Bătăliei de la Oituz, dar și a luptelor de la Coșna și Cireșoaia.
Eroismul și încăpățânarea soldaților români au pus punct orgoliilor germane, contribuind la punctul de hotar al configurării României Mari.
Mă întreba un prieten de dimineață, cu referire la neamul nostru românesc, ce s-a pierdut pe drum față de acum 100 de ani
ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului și Arhiepiscop al Timișoarei, este cunoscut și iubit de către români pentru cuvintele
Între figurile istorice ale Neamului Românesc, Decebal este una cu neputință de confundat.
Președintele Klaus Iohannis a participat marți la comemorarea luptelor de acum 100 de ani, din Primul Război Mondial, din zona Mărăști. Președintele
Într-un articol din romanianoastră.info, profesorul Avram Fițiu, fostul șef de cabinet al lui Dacian Cioloș pe vremea cand era ministrul Agriculturii, vorbește despre importanța transhumanței oierilor pentru poporul român
În proiectul de hotărâre al Consiliului Local al Sectorului 4, Primarul Daniel Băluță
Ca și în cazul altor situații, decizia statului român a achiziționa armament, a născut două tabere
Istoricul român Ioan Scurtu este dat în judecată de către Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)
În vara lui 1917, August von Mackensen, supranumit "generalul de fier” anunța
Cititorii ActiveNews își doresc revenirea Basarabiei alături de patria Mamă, România, relevă un sondaj de opinie publicat pe siteul ActiveNews.ro.
„Apelul pentru Mircea Vulcănescu” lansat ieri de către academicianul Nicolae Breban a avut un efect efervescent
Istoricul Marius Oprea scrie pentru cititorii ActiveNews
Decizia Consilierilor locali din Sectorul 4 al Capitalei de a schimba numele liceului tehnologic Mircea Vulcănescu
Evreii originari din România au știut să fie loiali față de patria lor de adopție.
După ce primarul Emil Boc a propus respingerea proiectului hotărâre privind schimbarea denumirii străzii Radu Gyr din localitate, Carmen Dan, ministrul de Interne,
Decizia Consiliului Local al Sectorului 4 de a schimba denumirea liceului Mircea Vulcănescu în Liceul Traian Popovici, a trezit o puternică reacție din partea societății.
Mii de credincioși din toată țara au participat duminică la sărbătoarea ctitorului și ocrotitorului spiritual al Mănăstirii Putna: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, la 25 ani de la canonizarea lui în Biserica Ortodoxă Română
După cum se știe pe 28 iunie 1940, administrația și Armata Română au fost nevoite să se retragă din Basarabia și Bucovina de Nord, după ce Regele Carol al II-lea a acceptat ultimatumul sovietic.
Senatorii și deputații au refuzat să ancheteze alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Țării Românești și Modovei în 1859
Zilele trecute, la Iași s-au serbat 100 de ani de la Reforma Constituțională care a avut loc pe 20 iunie 2017, respectiv înscrierea principiilor sufragiului universal și al dreptului de proprietate în Constituția României.
În timp ce posturile de televziune abundă în programe greu de calificat și de vizionat, o emisiune care nu durează mai mult de cinci minute și în care s
O biografie a Generalului Gheorghe Jienescu
După 200 de ani de dominație rusească și colonizări succesive, spațiul dintre Prut și Nistru devine din ce în ce mai unitar din punct de vedere etnic.
Academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, a reacționat după ultimele
Despre monumente se spune că sunt o încremenire în timp, mărturie a trecutului eroic al unui neam. Nu asta au crezut cei care au vandalizat un
Academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a lansat marți la Chișinău a doua ediție
Omenirea se confruntă cu „un uriaș joc”, dar „oricând o scânteie poate declanșa o catastrofă fără limite”, scrie Academicianul Dan Berindei în revista Contemporanul.
Vineri, 16.06.2017, ora 10.00, Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj,
Cu siguranță că știrea zilei de 13 iunie 2017 a fost anunțul Parchetului General privind trimiterea în judecată a mai multor persoane, în frunte cu fostul președinte Ion Iliescu.
Miercuri, 14 iunie 2017, ora 18, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mercurie din București (Str. Constantin Brâncuși, Nr.11, Sector 3), va avea loc seara duhovnicească: „Părintele Gheorghe Calciu: De la moarte la viață, de pe pământ la cer…”
Pe 28 mai, în a șaptea Duminică după Paști, după o lungă suferință, a trecut la Domnul Mugur Vasiliu, anunță Mănăstirea Petru Vodă.
Sâmbătă 27 mai, a avut loc lansarea volumului Odessa - Gustul amar al victoriei, opera tânărului istoric român, Manuel Stănescu.
Unul dintre eroii rezistenței anti-comuniste din munți, Ion Gavrilă - Ogoranu, este subiectul unui articol din ediția de azi, 26 mai, a ziarului Lumina, cotidianul Patriarhiei Române.