Subiecte: Lumina Sfântă a Învierii

Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!

Să dea Dumnezeu ca Patimile Domnului și suferințele și persecuțiile neamului nostru să ne dea tăria să înfrun­tăm necazurile acestor vremuri, ca să putem rămâne așa cum ne-am născut în Tradiția noastră ortodoxă și să nu ne rătăcească nimeni cu învățături străine de duhul evanghelic.

Încă un preot pune lucrurile la punct cu privire la Sfânta Lumină: Hotărârile Sinoadelor ecumenice sunt sfinte pentru că ele sunt insuflate de harul Duhului Sfânt. Ion Cristoiu: Comandantul de lagăr Vasile Bănescu n-are nimic sfânt. Ignatie, o catastrofă

Redăm câteva extrase din spusele Părintelui cu privire la scandalul Săptămânii Mari inițat de doi dilemiști și amplificat de „Patriarhul Statului Paralel” - cum inspirat l-a poreclit un internaut pe nenumitul nostru de servicii:

VIDEO Actrița Manuela Hărăbor, Teatrul Stela Popescu, lectură-cadou de Paști: Doresc ca Sfânta Lumină a Învierii să vă lumineze mințile și să vă încălzească inimile d-voastră, ale tuturor. Hristos a înviat!

Actrița Manuela Hărăbor de la Teatrul „Stela Popescu” a distribuit pe grupul ActiveNews pentru România în prima zi de Paști o filmare în care lecturează un fragment din cartea „Sfânta Lumină - Minunea din Sâmbăta Mare de la mormântul lui Hristos” de Haralambie Skarlakidis.

Foto: creatiasingurulsursaltragedieinoastre.blogspot.com

Creștinii ortodocși pot urmări online coborârea Luminii de Paști de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Transmisiunea începe în Sâmbăta Mare la ora 13, ora României, pe platforma Jerusalem is traveling 2U

În ultimii ani, în lunile martie-aprilie, aproape 1 milion de turiști din toată lumea obișnuiau să călătorească spre Locurile Sfinte. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, creștinii de pretutindeni care doreau să refacă Drumul Mântuitorului Iisus Hristos efectuau un pelerinaj la Ierusalim.