Subiecte: Nașterea Domnului (Crăciunul)

Ioan Aurel Pop despre Crăciunul de ieri și cel de azi: "Ca istoric, știu că boala nu ne va îngenunchea pe toți, dar ca om simt că ­atmosfera este tot mai apăsătoare"

Nu-i vorbă, nici molima aceasta care pare că ne copleșește nu este un sfetnic bun pentru îndeplinirea celor sfinte la marile sau micile praznice bisericești. Faptul se petrece deopotrivă din cauza fricii și lașității semenilor și a măsurilor restrictive, unele deplin justificate, altele mai puțin.

Nașterea Domnului, Mănăstirea „Sfântul Teodosie”, Țara Sfântă / Foto: Oana Nechifor, Doxologia

"Cine va sfărâma lacătul cu care teama și neștiința, neputința și necredința au ferecat vistieria sufletelor noastre?" - PS Ambrozie, Pastorală la vreme de molimă

Astăzi este Crăciunul și, indiferent de împrejurările triste în care ne aflăm, Sărbătoarea Nașterii Domnului nu trebuie să fie umbrită. Este adevărat că mesele ne sunt întinse, însă locurile au rămas goale în jurul ei. Ne sunt plecați copiii, ne sunt plecați nepoții, ne sunt plecați părinții și cei mai mulți dintre ei nu au reușit să revină acasă.

ORBANNIS. Klaus Iohannis: „Și Crăciunul se poate sărbători cu precauție”. Ludovic Orban: "Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot să introducă măsura de carantinare zonală în anumite localități sau regiuni"

Președintele republicii, Klaus Iohannis, a susținut, miercuri, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre tentativele de fraudare a alegerilor, despre Legile Justiției, despre al doilea val al pandemiei și despre modul cum se vor desfășura alegerile parlamentare, dar și sărbătorile de Crăciun și Anul Nou.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pune declarațiile lui Iulian Bulai (USR) despre Nașterea Domnului pe seama „obrăzniciei provenite din incultura și ideologizarea dezonorante”. Ulterior, Bulai și-a cerut scuze

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, reacționează la postarea făcută de deputatul USR Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook, unde acesta încerca să compare Nașterea Domnului Iisus Hristos cu situația unei familii netradiționale postmoderne

Se schimbă direcția? Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat în mesajul de Crăciun că această sărbătoare este „în primul rând, despre Iisus Hristos” și a promis că țara sa își va asuma misiunea de a apăra creștinii din întreaga lume

Premierul Marii Britanii, conservatorul Boris Johnson, a vorbit în mesajul său de Crăciun despre faptul că această zi este „în primul rând, o sărbătoare a nașterii lui Iisus Hristos și este o zi de inestimabilă importanță pentru milioane de creștini din întreaga lume”, relevă siteul oficial al Guvernului Britanic.