Subiecte: Ortodoxie
Numai Ortodoxia ne mai ține. Foto: Basilica

UN STRIGĂT DE DURERE: Nu vi se pare că suntem într-o „beznă piteșteană internațională” a Experimentului Pitești?! Sinergia dintre V. Bănescu și Patriarhul Rusiei, V. Kirill. POȘTA REDACȚIEI

„Experiența piteșteană a eșuat, dar dacă omenirea nu va înțelege la timp ce o așteaptă, va fi o beznă piteșteană internațională.” ( Ioan Ianolide - „Deținutul profet”, pag. 152) Nu vi se pare că suntem într-o „beznă piteșteană internațională” a Experimentului Pitești?

Academicianul Nichifor Crainic la aniversarea a 80 de ani, înconjurat de prieteni, între care Părintele Dumitru Stăniloae (dreapta imaginii) și Părintele Arsenie Boca împreună cu Radu Gyr (stânga imaginii)

Nichifor Crainic: Cei care vor vrea să știe cine am fost să mă caute în revista «Gândirea». Acolo sunt eu. Părintele Dumitru Stăniloae: Naționalismul, Ortodoxia și Crezul lui Nichifor Crainic (25 decembrie 1889 – 20 august 1972)

„Pe toate câmpurile de luptă, Ortodoxia ne-a însoțit ca un tainic acoperământ al Maicii Domnului… suntem prin credința noastră ortodoxă, moștenitorii Bizanțului, care a fost fața răsăriteană a aceluiași imperiu roman.” 

Bunicii autoarei. Foto de la articole relaționate: CODUL GENETIC ROMÂNESC

Corina Știrb Cooper: Cum și când am ajuns la credință. Iisus a intrat în inima și în viața mea și nu-L voi mai lăsa să plece niciodată. MĂRTURISIRE

Scriu toate acestea pentru că știu că nu mai este timp. Dacă eu am avut la dispoziție, din mila Lui, o viață ca să mă maturizez și să pot vedea Adevărul, acum zilele au intrat în sac. Tăvălugul sfârșitului civilizației umane se rostogolește peste noi. Și fără El, acum și întotdeauna, suntem pierduți. De aceea scriu.

Duminica a șasea după Rusalii, a vindecării paraliticului din Capernaum: Întâi este necesar să-ți fie vindecat sufletul, pentru că vindecarea trupului este o consecință (ÎPS Bartolomeu Anania)

În duminica a șasea după Rusalii, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica Ortodoxă este rânduit să se citească din Sfânta Evanghelie după Matei un fragment din capitolul al IX-lea, versetele 1-8, în care Domnul Iisus Hristos îl vindecă pe un paralitic de boala sa, pentru credința lui și a prietenilor care l-au adus la El

AVORTUL este dușmanul necontenit din casa românilor iar Părintele Arsenie Boca era cel mai mare dușman pe pământ românesc al AVORTULUI. Formula pentru regenerarea neamului, de la Pr. Prof. Ilie Moldovan, la aniversară (18 mai 1928 - 9 februarie 2012)

Ca să descriem starea actuală a neamului nostru ar trebui să-l citez pe Shakespeare: ”E atât de întunecat cerul încât numai o furtună l-ar mai putea limpezi.” Îndumnezeirea omului prin Euharistie (Împărtășanie) este arma supremă în lupta pentru regenerarea neamului.

Părintele protosinghel Teoctist, starețul Mănăstirii Plăviceni: Rugați-vă la Dumnezeu, fără El nimic nu se poate! Și Nădejdea e acolo și El are grijă de noi! INTERVIUL de Duminică

Îmbărbătarea este: un minut, cinci minute, zece minute, din suflet vă rog, rugați-vă la Dumnezeu! Fără El nimic nu se poate! Și Nădejdea e acolo și El are grijă de noi! Noi facem un pas către Dumnezeu și Dumnezeu face restul către noi, dar să-l facem acest pas, să-l facem din suflet, nu de formă, nu de ochii lumii!