Subiecte: Procesul comunismului
FOTO: Târgșor 1996, de la stânga la dreapta: Virgil Maxim alături de Ion Gavrilă Ogoranu

Sinaxarul demnității românești: 101 de ani de la nașterea lui Virgil Maxim, Nuntașul Cerului - cel care ar fi putut fi Patriarhul României. Condamnat de bolșevici 25 de ani, a executat 22 de ani de temniță (4 decembrie 1922 - 19 martie 1997). CĂRȚI PDF

Virgil (născut la 4 decembrie 1922, în comuna Ciorani-Prahova) e cel dintâi dintre cei trei băieți ai familiei Maxim Constantin și Alexandrina. Virgil Maxim va urma cursurile Școlii Normale, mai întâi la Ploiești, apoi la Buzău

TEROAREA BOLȘEVICĂ: Torționarul Franț Țandără recunoaște cum a torturat deținuții politici în anii '50: Era o satisfacție pentru noi să-i batem la testicule. Majoritatea mureau. Nu pot să zic că mă pocăiesc, nu pot să zic Doamne, iartă-mă!

Fragmente dintr-un interviu de-acum celebru acordat lui Fabian Anton de către Franz Țandără, un torționar al anilor regimului bolșevic, circulă pe internet de cele mai multe ori fără a se menționa autorul interviului.

Ziua Deținuților Politici Anticomuniști. Arhim. Mihail Stanciu: Asupritorii străini veniți pe tancurile sovietice au încercat să dezrădăcineze poporul, inclusiv din punct de vedere religios. Iar Dumnezeu a strălucit prin mărturisitorii Lui (9 Martie)

Patriarhia Română a transmis Centrelor eparhiale îndemnul de a săvârși mâine slujbe de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist ateu, apărând credința în Dumnezeu și demnitatea poporului român.

MÃRTURISITORUL. Cum și-a făcut identitatea fostul deținut politic de la Aiud care a visat un val de îngeri atunci când fetița lui a plecat în Ceruri (VIDEO)

Asta înseamnă să ai identitate, și nu doar buletin. Am aflat-o într-o vineri seară când, neîncăpând pe ecranul niciunei televiziuni, în anul în care sărbătorim Centenarul și ne omagiem eroii, George Cușa s-a întors singur în pușcăriile comuniste, în Pitești, la Gherla, în Aiud, acolo unde a pătimit și unde s-a stins toată floarea acestei nații. S-a întors ca dintr-o datorie până la moarte pe care o are față de ei și față de patrie.